Dalibor Dědek trumfem pro hnutí Starostů a nezávislých

0
1242
Dalibor Dědek kandidát za STAN

Hnutí Starostové a nezávislí po nedávném rozchodu s KDU-ČSL rozjíždějí vlastní kampaň. Pokud chtějí atakovat 5% hranici, tak musejí razantně v přidat v kampani. Na celostátní úrovni je známý pouze jeden zástupce Starostů a nezávislých, předseda Petr Gazdík. Možná ještě starosta města Kolín, Vít Rakušan bude voliče přitahovat, ale o moc více výrazných osobností STAN nemá. Nyní získali výraznou osobnost s krajským přesahem, známého podnikatele Dalibora Dědka, kterého mohou nasadit do jakéhokoliv kraje. Dalibor Dědek je znám svojí kritikou politiky a poměrů. Snaží se vystupovat jako morální člověk, který se politikou nechce zašpinit.

Kdo je Dalibor Dědek?

Nejdříve pracoval jako vývojář ve firmě LIAZ a po roce 1989 založil  Jablotron s.r.o., jenž vyrábí zabezpečovací a komunikační techniku.  Jablotron se stal ve svém oboru uznávanou firmou a jeho majitele udělal jedním z 50 nejbohatších Čechů. Dalibor Dědek si příliš nepotrpí na luxus a okázalost. Naopak apeluje na lepší občanskou společnost a snaží se vkládat své vydělané peníze do veřejně prospěšných projektů. Jeho vystupování a životní příběh mohou starostům přinést kladné body.

Dále může podpořit kampaň také finančně a dostat tak hnutí Starostů a nezávislých do hlavních mediálních toků. Taktické umístění do jednoho z velkých krajů a silná finanční podpora mohou v letošních volbách fungovat. Dalibor Dědek není okoukaný, ale přesto poměrně známý a poutavý. Je to sice miliardář a to se v české kotlině začíná zlehka okoukávat, přesto dokáže zaujmout bezprostředností – jiný než Babiš s Horáčkem.

Takových deset milionů dokáže volební kampaň posunout o pár řádů výše a to je také částka, o které se v souvislosti s Daliborem Dědkem hovoří. Dalibor Dědek chce dělat politiku bez intrik a hašteření, jak deklaruje na nových webových stránkách. Uvidíme zda tento krok hnutí Starostů a nezávislých pomůže, protože rozchod s KDU-ČSL celou kampaň posunul na úplný začátek. Dalibor Dědek začíná propagovat svoji kandidaturu na Facebooku, i když ještě nemá umístěnku. O tom že je Dědek trumf, asi jen málo kdo pochybuje, avšak uvidíme jestli není trumfem pro moc slabého hráče.

Předchozí článekRole volebního lídra: obrážet letní festivaly?
Další článekVolební preference srpen a září 2017

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here