Sázky na volební výsledky

0
2986
Sázky na volební výsledky

Stejně jako na fotbal nebo hokej si můžete vsadit před volbami na svého favorita. Fortuna i Tipsport tradičně nabízejí sázky týkající se nejdůležitějších voleb v České republice.

Hned v úvodu zjistíte, že sázka na ANO 2011 nemá smysl. Tipsport má vypsán kurz 1.01 a Fortuna 1.03 na předpokládané vítězství této strany. To znamená při vyšším kurzu výhru 33 Kč z 32 vsazených Kč.

Vypsané kurzy vycházejí z preferencí a zároveň jsou velmi opatrné. Například kurz 15:1 na vítězství KSČM? Nepravděpodobnost tohoto vítězství je veliká, avšak kurz tomu neodpovídá. Zajímavější je 9:1 na vítězství ČSSD, protože trend ČSSD je v posledních týdnech vzestupný a naopak ANO 2011 v posledních týdnech padá.

Možná zajímavější než sázka na vítěze voleb je sázka na strany pohybující se kolem 5% hranice. Těch je mnoho a například ještě před měsícem byl výborný kurz na Piráty + 5% hlasů. Dnes s preferencemi okolo 6% je již kurz pouze někde u 1.3 – 1.4.

Kurzy a sázky na prezidenta České republiky

Prezidentské volby nás čekají 12. až 13. ledna 2018 a je tedy prostor pro mnoho zvratů.  Nejvyšší šance má na obhajobu úřadu stávající prezident Miloš Zeman. Sázkové kanceláře na jeho opětovné zvolení mají kurz okolo 1.6 – 1.7. Miloš Zeman má poměrně dobrou pozici, ale mimo jeho protikandidátů ho může porazit také jeho zdravotní stav.

Druhým v pořadí je Jiří Drahoš bývalý předseda Akademie věd České republiky. Ten by měl být i při dobrém zdravý Miloše Zemana velmi kvalitním protikandidátem. Osobně mi přijde sázka na Jiřího Drahoše při kurzu 3.35 jako nejlepší možný tip. Jiří Drahoš má zkušený volební tým, čistou minulost a seriózní vystupování. Všechny tyto atributy současný prezident postrádá.

Také nezávislý kandidát Marek Hilšer to myslí s prezidentskou kandidaturou vážně. Je na něj vypsaný velice příznivý kurz 111:1 a to při tom například ve hře Prezident 21 trůní na čtvrtém místě. Problém tohoto kandidáta bude malý předvolební rozpočet a nedostatečné PR.

Předchozí článekPiráti v Poslanecké sněmovně
Další článekElektronické volby v České republice

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here