Volební preference prosinec 2017

0
2173
Volební preference prosinec 2017

Volební preference prosinec 2017 – osm kandidátů na prezidenta a současný prezident Miloš Zeman startují předvolební kampaň. Preference kandidátů na prezidenta v prosinci 2017 nemusí ještě zdaleka reflektovat konečné volební výsledky, jak jsme se přesvědčili v minulých prezidentských volbách.

Volební preference a preferenční výzkumy v současnosti přejí nejvíce Miloši Zemanovi, který nejspíše drtivě zvítězí v kole prvním. Druhé kolo bude však již úplně jiné, zde se čeká volební výsledek velice těsný. Podle některých šetření má dokonce navrch Jiří Drahoš, který by mohl zvítězit o pouhé 1-2%.

Sázkaři věří Zemanovi a připouštějí Drahoše

Nikdo jiný podle sázkařů na vítězství šanci nemá. Miloš Zeman má v současné době poměrně nízký kurz 1.78, ale i ten si pohoršil. Před volbami do Poslanecké sněmovny měl dokonce pouze 1.61.

Na všechny ostatní kandidát tedy „pole proti Zemanovi“ je vyšší kurz než na Zemana – 1.80. Ostatní kandidáti mají poměrně vysoké kurzy a je zde prostor pro spekulace. Na Karla Schwarzenberga byl také dva měsíce před volbami kurz sahající k 10:1.

Volební preference prosinec 2017

Miloš Zeman má postup do druhého kola podle všeho jistý. A kdo půjde s ním? Nebo snad zvítězí již v prvním kole. Druhá varianta není příliš pravděpodobná.

Nejvyšší šanci má zatím Jiří Drahoš v závěsu s Michalem Horáčkem. Poměrně reálné šance dostat se do druhého kola mají i Mirek Topolánek a Pavel Fischer.

Marek Hilšer působí jako sympatický a schopný lídr, avšak jeho financování kampaně není příliš dobré. Pokud by nyní za Marka Hilšera vstoupil bohatý sponzor, tak by se situace rapidně změnila. Nyní je na Hilšera astronomický kurz 125:1. Uvidíme jak zahýbe s kurzy zveřejnění lednových volebních preferencí.

U prezidentských kandidátů nejsou preference tolik vyhledávané i díky tomu, že se volí na dva, respektive jednoho vítěze. U voleb do Poslanecké sněmovny je většinou každé procento odměněno nějakými konkrétními mandáty a tak jsou preference více sledované.

 

Předchozí článekPrezidentská debata v Plzni
Další článekPrezidentská debata Česká televize

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here