Prezidentská debata Česká televize

3
2576
Prezidentská debata Česká televize

Prezidentská debata v České televizi by měla být jakýmsi vyvrcholením snažení kandidátů na prezidenta před samotnými volbami. Prezidentští kandidáti začali s předvolebními debatami již v listopadu, kdy se představili v debatě na Seznamu nebo například v prezidentské debatě v Plzni.

Debatě prezidentských kandidátů bude v České televizi předcházet série jednotlivých rozhovorů s každým kandidátem v pořadu Interview ČT 24. Také Politické spektru a především Události se předvolebnímu boji kandidátů na hrad budou věnovat. Od 11. prosince do 21. prosince bude vysílán „Den s kandidátem na prezidenta“, což by měl být kompilát živých rozhovorů s kandidáty na prezidenta.

Prezidentská debata 11. ledna 2018

Velká prezidentská debata se uskuteční ve čtvrtek 11.1.2018, kde by se měli představit všichni kandidáti. Jediná možná absence může být Miloš Zeman, který zatím účast na všech debatách odmítl. Hned druhý den po debatě 12. ledna již budou otevřeny volební urny. Vliv této prezidentské debaty na hlasování občanů bude nejspíše zásadní a „vítězi“ debaty může přinést mnoho procent k dobru.

Moderátorem prezidentské debaty bude s velkou pravděpodobností stejně jako před pěti lety Václav Moravec. V průběhu a po skončení voleb připravuje Česká televize „Volební studio“,kde bude možné sledovat sčítání a hodnocení voleb téměř celý den. Volební studio bude moderovat také již tradičně Marcela Augustová.

Český rozhlas bude obdobně jako Česká televize informovat o předvolební kampani i volebních výsledcích.

Od 2. ledna mají kandidáti na prezidenta také možnost oslovit voliče volebními spoty ve veřejnoprávní televizi. Kandidáti odevzdají 30 nebo 60 sekundové volební spoty na které mohou nahrát svoji libovolnou výzvu k občanům.

Předchozí článekVolební preference prosinec 2017
Další článekPrezidentské volby ve světě

3 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here