Zeman by měl vyhodit Vratislava Mynáře a Martina Nejedlého

1
2572
Zeman by měl vyhodit Vratislava Mynáře a Martina Nejedlého

První kolo prezidentských voleb ukázalo jako jasného vítěze Miloše Zemana, který však do kola druhého jako favorit nepůjde. Jednoduchá povolební matematika ukazuje, že pokud voliči Pavla Fischera, Marka Hilšera, Michala Horáčka a Mirka Topolánka podpoří Drahoše, tak Jiří Drahoš druhé kolo prezidentských voleb vyhraje.

Jak tedy Miloš Zeman může změnit nynější nastavení? Personální změny by mohly pomoci. Vratislav Mynář i Martin Nejedlý jsou vysoce kontroverzní persony a jejich vyhazov by Zemanovi jistě pomohl.

Babiš říká: Zeman by se měl vzdát Mynáře a Nejedlého

Andrej Babiš vidí nepříznivé nastavení a chce pomoci svému favoritovi Miloši Zemanovi. První rada zní inventura minulého prezidentského období. Zeman by měl vyhodit a zbavit se kontroverzních postav Mynáře a Nejedlého.

Proč vyhodit Vratislava Mynáře?

Bývalý předseda SPOZ držící propojení strany a Miloše Zemana. Kontroverzní vedoucí Kanceláře prezidenta republiky (kancléř) má dlouholeté problémy s prověrkou na stupni „přísně tajné“. Do dnešních dní tuto bezpečnostní prověrku Vratislav Mynář nemá. Po pěti letech nesplňuje tuto základní podmínku a požadavek na funkci kancléře. Celá tato kauza budí nedůvěru a vrhá špatný stít i na samotného prezidenta republiky.

Majetkové poměry Vratislava Mynáře byly také velmi dlouho tajemstvím. Poslední možný den je však zveřejnil a prokázal vlastnictví 125 pozemků, 14 milionů korun a dalších desítek milionů jako pohledávek u jeho firem.

Podezřelá koupě vily za 5 milionů korun byla také dlouho mediálně propíraná. Mynář koupil tuto nemovitost za zlomek tržní ceny a navíc od podezřelé osoby. Majetkových nesrovnalostí je u hradního kancléře mnohem více. Takže proč Mynář je snad jasné.

Proč vyhodit a přerušit kontakt s Martinem Nejedlým?

Martin Nejedlý je sice méně viditelný, ale o to více vlivný a nebezpečný pro možnou neutralitu prezidenta republiky. Martin Nejedlý je místopředsedou SPO a bývalý jednatel LUKOIL Aviation Czech.

Nejedlého začátky jsou v podnikání mezi Ruskem a Českou republikou v 90. letech. LUKOIL Aviation Czech měla lukrativní státní zakázky a byla výhradním dodavatelem pohonných hmot Českým aeroliniím. Po prohraném sporu o 27 milionů korun firma vstoupila do likvidace.

Při předvolebních kampaních Miloše Zemana se spekuluje o financování Lukoilem a dalšími firmami z Ruska. Martin Nejedlý disponuje na Pražském Hradě třemi místnostmi, ač nezastává žádnou oficiální funkci. Jeho minulost je značně neznámá a není jasné, co dělal 12 let v Rusku.

Britské a USA tajné služby považují Martina Nejedlého za šiřitele vlivu Ruska v České republice. Nejedlý nemá bezpečnostní prověrku a ani není jasné v jakých oborech podniká. Takže proč Nejedlý je už taky jasné.

Andrej Babiš tedy vidí jediné východisko z této nepřívětivé předvolební situace. Oživení týmu okolo Miloše Zemana a výměna těchto vysoce kontroverzních person.

Předchozí článekPavel Fischer, Marek Hilšer i Michal Horáček podporují Drahoše
Další článekPrezidentské debaty Zemana s Drahošem před druhým kolem prezidentských voleb

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here