Pavel Fischer senátor za Prahu 12?

1
3060
Pavel Fischer senátor v Praze 12

V prezidentských volbách 2018 skončil na prvním nepostupovém místě tedy třetí s výsledkem přes 10%. Nyní chce bývalý dlouholetý diplomat Pavel Fischer kandidovat do Senátu Parlamentu České republiky v obvodu Praha 12.

Fischer jako osobnost pro senátní volby 2018

Když Pavel Fischer kandidoval na prezidenta České republiky, tak mu mnozí vyčítali, že není dostatečně známý široké veřejnosti. Pavel Fischer díky poměrně viditelné kampani a kultivovaným projevům v prezidentských debatách nakonec oslovil přes půl milionů voličů.

V podzimních senátních volbách se bude snažit Pavel Fischer oslovit podstatně užší elektorát na Praze 12 v senátním obvodu číslo 17. V tomto volebním obvodu Pavel Fischer dříve i s rodinou bydlel a tak mu není úplně cizí. Tento senátní obvod se skládá z Prahy 12, Prahy 16, Prahy-Lipence, Prahy-Lochkov, Prahy-Velká Chuchle, Prahy-Zbraslav, Prahy-Újezd a dalších částí. Ve všech těchto částech Prahy se bude snažit Pavel Fischer být viděn před volbami do Senátu ČR.

Ve volebním obvodu č. 17 na Praze 12 byl v posledních senátních volbách již podruhé zvolen senátor za ODS PhDr. Tomáš Grulich. Občanští demokrati mají na Praze 12 stále poměrně silnou voličskou základnu a tak by pro Pavla Fischera bylo velmi výhodné kandidovat za tuto stranu. Fischer zatím plánuje kandidovat jako nezávislí, avšak vyjádřil se, že jedná i s politickými stranami.

„Vedle sběru podpisů, které jako nezávislý kandidát musím představit, pokračuji v jednání s politickými stranami.“ – Pavel Fischer

Možná ideově nejblíže je Fischerovi KDU-ČSL, jejíž voliči byli již při prezidentské volbě Pavlu Fischerovi velmi nakloněni.

Témata Fischera pro senátní volby 2018

Pavel Fischer se dlouhodobě silně vymezuje proti Miloši Zemanovi i politickým stranám KSČM a SPD. V reakci na oznámení kandidatury do senátu také Pavel Fischer mluvil o krocích Miloše Zemana. Například se Pavlu Fischerovi zdá nepřípustné, aby hlava státu v dubnu navštívila sjezd KSČM.

Podobně jako KDU-ČSL tak i Pavla Fischera velmi pobouřila rétorika předsedy SPD, jenž se podle něj nepřípustně vyjádřil o táboře v Letech. Předvolební rétorika Pavla Fischera před senátními volbami bude nejspíše velmi podobná té před volbami prezidentskými. Ke kritice hradu a SPD by však měl tento kandidát na senátora přidat i některá místní témata. V obvodu Praha 12 se však dá očekávat, že voliči na téma antizeman uslyší. Budou si zkrátka přát jakousi satisfakci za volby prezidentské.

Pavel Fišer vs. Fischer

Předchozí článekPovede se ČSSD v podzimních volbách zachránit mandáty senátorů a zastupitelů?
Další článekČeskoslovenské volby do parlamentu v roce 1946

1 komentář

  1. dEBILNĚJŠÍHO SENÁTORA JAKO Fišera jse nemohli dostat,cožpak jste lidí slepý-koaborant a urážeč všeho druhu.Kotous

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here