TOP
Domů Parlamentní volby Dalibor Dědek trumfem pro hnutí Starostů a nezávislých

Dalibor Dědek trumfem pro hnutí Starostů a nezávislých

0
Dalibor Dědek kandidát za STAN

Hnutí Starostové a nezávislí po nedávném rozchodu s KDU-ČSL rozjíždějí vlastní kampaň. Pokud chtějí atakovat 5% hranici, tak musejí razantně v přidat v kampani. Na celostátní úrovni je známý pouze jeden zástupce Starostů a nezávislých, předseda Petr Gazdík. Možná ještě starosta města Kolín, Vít Rakušan bude voliče přitahovat, ale o moc více výrazných osobností STAN nemá. Nyní získali výraznou osobnost s krajským přesahem, známého podnikatele Dalibora Dědka, kterého mohou nasadit do jakéhokoliv kraje. Dalibor Dědek je znám svojí kritikou politiky a poměrů. Snaží se vystupovat jako morální člověk, který se politikou nechce zašpinit.

Kdo je Dalibor Dědek?

Nejdříve pracoval jako vývojář ve firmě LIAZ a po roce 1989 založil  Jablotron s.r.o., jenž vyrábí zabezpečovací a komunikační techniku.  Jablotron se stal ve svém oboru uznávanou firmou a jeho majitele udělal jedním z 50 nejbohatších Čechů. Dalibor Dědek si příliš nepotrpí na luxus a okázalost. Naopak apeluje na lepší občanskou společnost a snaží se vkládat své vydělané peníze do veřejně prospěšných projektů. Jeho vystupování a životní příběh mohou starostům přinést kladné body.

Dále může podpořit kampaň také finančně a dostat tak hnutí Starostů a nezávislých do hlavních mediálních toků. Taktické umístění do jednoho z velkých krajů a silná finanční podpora mohou v letošních volbách fungovat. Dalibor Dědek není okoukaný, ale přesto poměrně známý a poutavý. Je to sice miliardář a to se v české kotlině začíná zlehka okoukávat, přesto dokáže zaujmout bezprostředností – jiný než Babiš s Horáčkem.

Takových deset milionů dokáže volební kampaň posunout o pár řádů výše a to je také částka, o které se v souvislosti s Daliborem Dědkem hovoří. Dalibor Dědek chce dělat politiku bez intrik a hašteření, jak deklaruje na nových webových stránkách. Uvidíme zda tento krok hnutí Starostů a nezávislých pomůže, protože rozchod s KDU-ČSL celou kampaň posunul na úplný začátek. Dalibor Dědek začíná propagovat svoji kandidaturu na Facebooku, i když ještě nemá umístěnku. O tom že je Dědek trumf, asi jen málo kdo pochybuje, avšak uvidíme jestli není trumfem pro moc slabého hráče.

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version