TOP
Domů Parlamentní volby Senátní volby Benjamin Kuras: Drahoš je PR bublina a bojí se mě

Benjamin Kuras: Drahoš je PR bublina a bojí se mě

0
Benjamin Kuras

Spisovatel, autor 37 knih, 18 her a přes 2 500 článků. Od roku 1968 v emigraci v Londýně, řadu let v BBC, dnes trávím přibližně 3 týdny každý měsíc v ČR, týden v GB, kde mám 14-letého syna.

Mluvím plynně anglicky (v  angličtině jsem napsal 4 knihy a 13 her), francouzsky a italsky, znám dobře Evropu, její historii a politický vývoj. Politicky či ideově se hlásím ke klasickému konzervatismu thatcherovského stylu.  

Jaký má Benjamin Kuras program a témata pro senátní volby?

Přeorat EU na sdružení svobodných států. Posílit obranu v rámci NATO. Zastavit africko-islámskou kolonizaci Evropy. Dát Praze 4 větší vliv na státní a evropskou politiku a vytáhnout ji do velkého světa. Hájit ozbrojenost bezúhonných občanů. Bránit svobodu informací.

Usnadnit soukromé podnikání. Daňově zvýhodnit výdělečně činné důchodce. Omezit státní byrokracii. Stíhat politiky a byrokraty za mrhání penězi. Stanovit přesný právní postup pro exekuce. Ve školství zrušit inkluzi a posílit výuku řemesel.

Co můžete občanům ČR nabídnout jako senátor a jaké jsou Vaše zkušenosti?

Pamatuji z vlastního života svobodnou éru Západu 60. a 70. let, mám dlouholeté zkušenosti v médiích, trápí mě ubývání svobod pod regulacemi EU a jeho civilizační krize, sleduji denně jeho sebevražedný vývoj, před nímž chci Česko uchránit. Nabízím něco, co v české politice chybí: dobře informovaného demokrata s celoevropskou vizí, ale s respektem ke svobodě každého evropského národa a s odhodlaností svobodu Čechů a ostatních národů bránit.     

Proč zrovna Realisté?

Mají velmi podobnou vizi, kterou se jim loni ve volbách nepodařilo voličům sdělit a snažím se totéž sdělení provést trochu srozumitelněji.

Jak probíhá senátní kampaň a co plánujete?

Překvapivě lépe, než jsem zpočátku počítal. Mám teď několik velmi pilných a vynalézavých dobrovolníků, a sám do toho dávám hodně času, včetně internetové komunikace a letákových pochůzek a povídání s občany. Baví mě to a beru to taky jako dobrý způsob, jak shodit pár kilo, což by se mně spisovatelským posedáváním u počítače nedařilo. Plánuji více téhož a možná ještě trochu improvizace.    

Jaký máte vztah k volebnímu obvodu?

Už 12 let bydlím v Braníku, jsem tedy jeden z občanů Prahy 4, kterým říkám Pražáci-Čtveráci.

Jaký máte rozpočet na senátní kampaň?

Malý.

Znáte Vaše protikandidáty?

Znám ty dva hlavní s nejvyššími volebními preferencemi, tedy pana Drahoše a paní Sykovou. Teda s paní Sykovou jsem se osobně setkal a několikrát jsem se jí zastal před útoky pana Drahoše a podrazem ČT. Pana Drahoše znám jen z médií a z jeho bizarního billboardu hrozícího jakýmsi „dejme to dohromady“ proti jakýmsi „oni“, kteří se ho údajně „bojí“. Chtěl jsem se s ním setkat před kamerou u Xavera Veselého, ale on to odmítl.

Kdo si myslíte, že se dostane do druhého kola?

To bych nechal na voličích.

BEZ KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version