Velkou Británii čekají volby do konce roku 2019

Čekají Velkou Británii předčasné volby?

0
1901
Předčasné volby brexit
Předčasné volby brexit

Občané Velké Británie si před více než třemi lety odhlasovali 23. června 2016 opuštění společenství Evropské unie. Jen málokdo odhadoval, že rozvod s EU bude pro Velkou Británii tak bolestivý a zdlouhavý ještě před samotným aktem.

Nové volby před tvrdým brexitem

Když se stal premiérem Boris Johnson, tak vyhlásil hon za rychlým odchodem, takzvaným tvrdým brexitem. Nyní se ovšem vynořil reálný scénář, že by mohla být křehká vládní většina ohrožena. Vyslovení nedůvěry vládě by následně vedlo k volbám, které by se mohly konat ještě v roce 2019.

Brexit by se opět odložil.

Pravděpodobnější ovšem je, že Boris Johnson nynějším přerušením zasedání parlamentu chce samotnou instituci částečně ochromit, aby se následně nepodařilo zastavit tvrdý Brexit

Mnozí komentátoři nebo například velvyslanec Libor Sečka si myslí, že Boris Johnson již rozjíždí předvolební kampaň a volby se ve Velké Británii budou konat ještě do konce roku.

Pro Johnsona je primární především dokončení tvrdého Brexitu ve stanoveném říjnovém termínu. Zabránit mu v tom mohou jedině odpůrci tvrdého Brexitu z jeho vlastní strany.

Brexit a šance z pohledu českých sázkových kanceláří

Kurz Brexit
Kurz Brexit | Fortuna

Jak je vidět i z kurzů od Fortuny, tak přeci jen je šance na setrvání Velké Británie v EU po roce 2019 větší než uskutečnění tvrdého brexitu.

Jak vypadají aktuální volební preference?

Předchozí článekVolební preference Median, srpen 2019 | ANO téměř bez poklesu
Další článekAktuální volební preference září 2019 | České volby

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here