Poslanci a kandidáti za KSČM ve volbách 2017

4
3029
Aulická Jírovcová Komunistická strana Čech a Moravy
Hana Aulická Jírovcová

KSČM se jako všechny politické strany chystá do volebního podzimu 2017. Většina stávajících poslanců KSČM se o své křeslo v parlamentu nemusí obávat, protože to s preferencemi vypadá velmi nadějně. Kandidátní listiny jsou naplněny a teď už jen vyčkat do voleb. Nebo snad i komunisté spadnou do volební bitvy a budou se o každý hlas rvát? Strategie KSČM je postavená hlavně na přímé kontaktní kampani a akcích pořádaných pro příznivce. Na sociálních sítích je slabší než většina neparlamentních stran, ale například k letošním volbám se zmohla k volebním webovým stránkám. Stránky přehledně ukazují volební priority, krajské kandidáty i volební program.

Kandidáti a budoucí poslanci za KSČM

V první řadě je důležité konstatovat, že komunisté a jejich příznivci nevymírají, jak se předpokládalo před patnácti lety. Strana úspěšně přežívá v prostředí, které jejími členy a ideologií pohrdá. Profily volebních lídrů většinou zůstávají u ověřených a dlouholetých stálic jako jsou: Marta Semelová, Pavel Kováčik, Václav Snopek nebo Vojtěch Filip. V Praze si dokonce vysocí představitelé Jiří Dolejš a Josef Skála mohou dovolit kandidovat z nižších pozic. KSČM se nebojí na pozici lídra postavit ani propáleného Zdeňka Ondráčka, jenž to v 89 řezal hlava-nehlava a ještě se tím chlubil. Možná právě jeho neochvějný zápal v komunismus přivede nynějšímu podnikateli ty správné soudruhy a soudružky k volebním urnám.

Poslankyně Hana Aulická Jírovcová

Pouze dvě ženy se vmáčkly na pozice lídrů ve 14 krajích. Kateřina Konečná již pro KSČM nebyla k dispozici, neboť byla zvolena do Evropského parlamentu a tak se KSČM vytasila s Hanou Aulickou Jírovcovou. Pro image strany je jistě důležité, když houf postarších výrostků z ČSSR rozvíří nějaká o generaci mladší blondýnka. Osvědčilo se to u Kateřiny Konečné a s Hanou Aulickou Jírovcovou to nebude jinak.

Hana Aulická-Jírovcová načala svou kariéru vstupem do KSČM již ve svých 20 letech. Přes svůj věk (36 let) je zastupitelkou města most přes 15 let. V roce 2013 se na ní usmálo štěstí a stala se poprvé poslankyní, když byla zvolena  v Ústeckém kraji ze třetího místa. Letos tato ekonomka vede kandidátku a bude se snažit zopakovat úspěch z roku 2013.

Bc. Stanislav Mackovík

V Libereckém kraji je lídrem do voleb 2017 fanoušek značky Alpina Pro a slušný člověk Stanislav Mackovík. I kádrová KSČM do svého středu zapracovala férové lidi, kteří se živí třeba jako záchranáři. Profil méně známého poslance a kandidáta do voleb je veskrze lidový. Je jen otázkou, jestli hlavní volební fotku Stanislava Mackovíka volili v KSČM záměrně nebo z nedbalosti. U většiny stran bych sázel na propracovaný marketingový tah, ale u KSČM?.. Asi taky, časy se hold mění.

Bc. Stanislav Mackovík za KSČM

Předchozí článekVolební preference srpen a září 2017
Další článekNejvyšší volební preference SPD v roce 2017

4 KOMENTÁŘE

  1. […] Průměrně budou kandidovat dvě ženy z pozice lídra za každou stranu, což je velice málo. Za TOP 09 například jen Kristýna Zelienková ve Zlínském kraji. Místopředsedkyně Martina Pekárková Adamcová je až na druhém místě za stále táhnoucím Karlem Schwarcenbergrem. ODS i ČSSD budou v krajích táhnout shodně dvě ženy z pozice lídra. Také KSČM vsadila na dvě ženy a to Martu Semelovou a Hanu Aulickou Jírovcovou. […]

  2. Máte pravdu není to žádná sláva. Strany na ženy na prvních místech letos moc nevsadily. Žádná z nich.

    • Vojtěch FILIP bohužel vsadil na jedinou kartu a to držet se v politice dlouho jako ,,Mareček BENDA,,který si společně s rohlíkovou bordel mamá učinili z politiky dojnou krávu.Otrhali vždy jenom ovoce,ale ne pro občany,myslí jenom na sebe.Zpychlá,ale přitroublá Meluzina Němcová prošoupala jak již dlouho píši v PS mnoho párů střevíčků od Wietnamců a rozstřelem v PS se opět dostala ke korytu,kde bude mít kolem sebe stejné nenažrané hyeny,sloužící fašistům,ale proti Českému národu!
      Přitom já si myslím,že to je jako v tom filmu Baba dala vojákovi nebo Balada o vojákovi,kde také prodavačka se dostala k medu láskou k druhým nebo s druhými nebo třetími ba i dalšími?!Bendu a Němcovou budou vynášet na márách z politiky,neboť se drží politiky jako hovno košile,ovšem ONI páchnou již 30 let kdy parazitují na národu,ale naše daně rozkrádají,neboť ZADARMO jsou dohromady moc drazí!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here