Česká strana národně sociální

0
3960
Česká strana národně sociální

Podzimní volby do Poslanecké sněmovny jsou za dveřmi. Letos bude kandidovat 31 politických subjektů a jedním z nich bude Česká strana národně sociální, politická strana s velmi bohatou historií, jenž se nemůže pochlubit většina současných parlamentních stran. Historie České strany národně sociální se začala psát již za Rakouska-Uherska, kdy se stal předsedou Václav Klofáč. Předseda Václav Klofáč vydržel ve vedení strany od roku 1898 do 1938. Česká strana národně sociální hrála významnou roli při utváření politiky za první republiky. Do jejích řad vstoupili významní prvorepublikový politici Edvard Beneš a Jiří Stříbrný.

Volby roku 1946 byly pro Českou stranu národně sociální poměrně úspěšné a tato strana skončila druhá za komunisty. V této době měl tento politický subjekt obrovskou členskou základnu. Za komunismu strana fungovala v exilu jako Československá strana národně socialistická s předsedou Petrem Zenklem. Po roce 1989 již strana nezískala potřebný počet hlasů na účast v poslanecké sněmovně. Komunistický režim přerušil kontinuitu této politické strany a navíc ČSNS otřásl vnitřní rozkol.

V roce 2012 se stal předsedou České strany národně sociální Michal Klusáček a strana se omladila. V letošním roce ČSNS slaví již 120 let své existence a kandiduje do podzimních parlamentních voleb 2017. V dnešní době podnikatelských a účelových politických stran/hnutí, může být volba České strany národně sociální sázkou na tradici a jistotu.

Volební program České strany národně sociální najdete zde. Tato strana má v programu mnoho inovativních řešení. Strana chce návrat k osmiletému základnímu vzdělání a následnému zkrácenému maturitnímu vzdělání. Při střední škole by mělo fungovat vojenské vzdělání zakončené soustředěním po dokončení střední školy. ČSNS odmítá vlastnictví zásadních národních podniků v rukou zahraničních korporátních společností. Daňové a finanční zvýhodňování tradičních manželských párů by mělo být povinností státu. Politiku nezaměstnanosti by strana nastavila tak, aby lidé byli motivováni pracovat. Zrušení podpory v nezaměstnanosti a nahrazení podporou při hledání práce.

Předchozí článekANO 2011 kandidátka do voleb 2017
Další článekPrezidentské volby ČR 2018 preference

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here