ANO 2011 kandidátka do voleb 2017

1
3576
ANO 2011 kandidátka do voleb 2017

ANO 2011 má velmi vysoké preference měsíc před klíčovými volbami do Poslanecké sněmovny.  Některé odhady hovoří o 30% nebo ještě vyšších číslech. S takovými preferencemi se může kandidát probojovat klidně z šestého nebo sedmého místa na kandidátní listině. Nejvyšší šanci na úspěch z takovéhoto umístění na kandidátce mají ve čtyřech největších krajích (Praha, Středočeský kraj, Jihomoravský kraj a Moravskoslezský kraj. Jakými lidmi obsadil Andrej Babiš tyto posty?

Kandidátka ANO 2011 ve Středočeském kraji

Z prvního místa kandiduje sám předseda ANO 2011 Andrej Babiš. Nasazením předsedy do takto významného kraje je logickým řešením. Ze 13. místa kandiduje poslanec Miloš Babiš, který nemá s předsedou strany nic společného, ale v minulých volbách mu právě jméno vyneslo poslanecké křeslo – uvidíme jestli i v těchto volbách bude tato skutečnost hrát roli. Z druhého místa kandidátky bude za ANO vyslán do boje Milan Hnilička, jenž může získat srdce a hlas sportovních příznivců. Jméno Milan Hnilička si mnozí spojují se slavnou olympiádou v Naganu a mnoha dalšími úspěchy u hokejové reprezentace. Na dalších reálně volitelných místech můžeme nalézt například Marcelu Melkovou – zpěvačku a členku Pražského filharmonického sboru. Jediným kandidátem na volitelném místě pod 40 let je Přemysl Mališ, projektový manažer.

Kandidátka ANO 2011 v Praze

V Praze ANO 2011 sází na známé tváře. Kandidátku povede současný ministr obrany Martin Stropnický následovaný ministrem spravedlnosti Robertem Pelikánem. Na sedmém místě se překvapivě objeví poslankyně Helena Válková, která je bývalou ministryní spravedlnosti a jedena čas se zdálo, že se znelíbila předsedovi strany. Ze čtvrtého místa bude kandidovat Patrik Nacher, známý jako zakladatel veřejné ankety „nejabsurdnější bankovní poplatek“. Patrik Nacher není politickým nováčkem. Již dříve se angažoval při politické kampani ODS nebo Unie svobody. Je vlastníkem mediální agentury Digitaiment a také zastupitelem hlavního města Prahy.

Kandidátka ANO 2011 v Jihomoravském kraji

Jihomoravský kraj nenabízí celostátně známé kandidáty. Lídrem do podzimních voleb 2017 je Taťána Malá, jenž má za sebou krátkou politickou kariéru na komunální úrovni. V roce 2016 se stala předsedkyní krajské organizace hnutí ANO 2011 a náměstkyní hejtmana Jihomoravského kraje. Volby do poslanecké sněmovny budou pro tuto teprve 36 let starou političku zdaleka největším soustem. Její přednosti tkví především v osobním profilu. Úspěšná žena jak na kariérním poli, tak na poli rodinném. Třetí a čtvrté místo zaujímají na krajské kandidátce lékaři Miloslav Janulík a Rostislav Vyzula. Lékaři patří v České republice k velmi vyhledávaným na kandidátkách a postupují díky kroužkování výše.

Kandidátka ANO 2011 v Moravskoslezském kraji

Lídrem kandidátky je hejtman kraje Ivo Vondrák, jenž byl dlouholetým rektorem  Vysoké škole báňské v Ostravě. Druhé místo na kandidátce zaujímá moderátor a scénárista Aleš Juchelka. Ten již dříve působil v politice za TOP 09 a nyní se pokusí posílit voličskou přízeň pro ANO 2011. Z šestého místa bude kandidovat Josef Bělica, který byl dlouholetým reprezentantem v karate a nyní se věnuje podnikání.

Kandidátky nejen ANO 2011 ale také ostatních stran jsou zatížené ta titulované osoby. Například v Moravskoslezském kraji má prvních 9 kandidátů titul, v Jihomoravském je to prvních 6.

 

Předchozí článekPersonalizovaná volební kampaň 2017 a další trendy podzimních voleb
Další článekČeská strana národně sociální

1 komentář

  1. […] Političtí podnikatelé vytváří své strany, které výrazně finančně podporují ve volbách. Díky nákupu velice kvalitních marketingových specialistů a mnoha metrů reklamních ploch získávají většinou parlamentní pozici v prvních až druhých volbách. Političtí podnikatelé mají ve své straně velice silnou pozici a často omezují vnitrostranickou demokracii. To mohou činit skrytě nebo to mohou částečně deklarovat ve stanovách strany, jak je tomu v ANO 2011. […]

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here