Realisté do Poslanecké sněmovny

2
2552
Realisté do Poslanecké sněmovny

Nová politická strana Realisté míří do Poslanecké sněmovny možná podobným stylem jako před čtyřmi roky ANO 2011. V preferenčních průzkumech nijak nezáří, ale stále posiluje. Má vysoký voličský potenciál okolo 9%, který potřebuje zmobilizovat.

Realisté prezentují a prosazují zajímavá témata, která českou společností rezonují. Kladou důraz na národní zájem, vlastenectví a lásku k vlasti. Realisté nehrají tolik na emoce jaké SPD. Tomio Okamura se nebojí předkládat nesmyslné návrhy a vykřikovat nesmyslná hesla – česká společnost podle průzkumů na tyto prvoplánové fráze ale slyší.

Přitom Realisté, Svobodní a další strany by měly spíše programové a osobnostní kapacity na prosazení zájmů voličů.

Program a osobnosti

Realisté mohou nabídnout program i osobnosti. Mimo Petra Robejška má strana osobnosti jako je Alexander Tomský, jenž je uznávaným nakladatelem, publicistou a politickým komentátorem. Z podnikatelského sektoru například lídr ve Středočeském kraji Antonín Fryč, který založil úspěšnou firmu na vysokozdvižné vozíky YALE CZ s.r.o..

Programové priority Realistů

Realisté navrhují opatření, jenž mají pomoci České republice spravovat svůj osud i v budoucnu. Odmítají evropskou společnou měnu a chtějí, aby si ČR podržela strategickou možnost hýbat s českou korunou.

Obzvláště v bezpečnostní politice jsou Realisté důrazní. Chtějí tříměsíční vojenský výcvik a možnost držení zbraně. Zároveň jsou zásadně proti nelegální migraci.

Kolik dostanou Realisté procent ve volbách 2017

Výzkumy preferencí ukazují od 3% do 8% hlasů. Nové strany jsou tradičně před svými prvními volbami podceňované, takže Realisté nejspíše dostanou nad 5% hlasů. Hlas pro Realisty by tedy neměl být hlasem vyhozeným ale hlasem rozhodujícím.

Předchozí článekNepolitické volební spoty
Další článekPrůzkumy preferencí – lze jim věřit?

2 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here