Pravdy, lži a fakenews o prezidentském kandidátovi Miloši Zemanovi

0
2186
Preference kandidátů na prezidenta v prosinci 2017

Poslední dny před volbami je plný internet informací o prezidentských kandidátech Miloši Zemanovi i Jiřím Drahošovi. Jak se v těchto informacích vyznat? Těžko. Tým a fanoušci Miloše Zemana se do kampaně pustili v druhém kole s větší vervou a nebojí se protikandidáta osočovat z čehokoliv.

V následujících odstavcích se však budu snažit postihnout nejčasnější otázky a zprávy o prezidentském kandidátovi Miloši Zemanovi a v nějakém dalším příspěvku udělám to samé o Jiřím Drahošovi. Následně přednesu důkazy, jenž danou informaci potvrzují nebo naopak vyvrací.

Pravda a lež o Miloši Zemanovi

Je Miloš Zeman alkoholik a kuřák?  

Miloš Zeman požíval alkoholické nápoje celý život a ani při zhoršení zdravotního stavu se této neřesti nevzdal. Dávky alkoholu nebyly malé a rád je doplňoval náruživým kouřením. Miloš Zeman dává před českým pivem přednost vínu a Becherovce.

„Není pravda, že bych přestal pít alkoholické nápoje. Piji je dál s neutuchající chutí.“

Byl Miloš Zeman na operaci dva týdny před volbami 2018?

Ano. Miloš Zeman měl zánět v dutině ústní podle oficiálních zpráv z Pražského hradu.

Je Miloš Zeman vážně nemocný?

Miloš Zeman je dlouholetý cukrovkář, který si s dodržováním životosprávy hlavu neláme. Podle svých slov se prezident cítí mlád a plný sil, jenže při pohledu na jeho chůzi, se to zdá býti špatným vtipem. Žádné oficiální zprávy o vážné nemoci současné hlavy státu nejsou.

Je Miloš Zeman loutkou pánů Mynáře a Nejedlého?

Motivace Miloše Zemana kandidovat do úřadu prezidenta znovu, je těžko pochopitelná při jeho věku a zdravotním stavu. Jedno z možných vysvětlení je, že ho do toho uvrtali jeho blízcí spolupracovníci. Nejvíce se v této souvislosti hovoří o nejvíce kompromitujícím kombu Vratislav Mynář a Martin Nejedlý.

Dodržoval Miloš Zeman pravidla transparentního financování své kampaně, nekampaně?

To jednoznačně nedodržoval.

Je Zeman agent Číny?

To nejspíše ne, ale jde Číně na ruku nebo minimálně některým společnostem. Před nedávnem vyšla najevo sponzorská akce jedné čínské společnosti, která zaplatila billboardy podporující Miloše Zemana.

Bylo propuštění Jiřího Kajínka marketingový tah Miloše Zemana?

Těžko uvěřit, že by kalkul popularity Jiřího Kajínka nehrál roli v jeho propuštění. Mnoho médií i zahraničních tento akt brala jako sbírání kladných bodů u voličů. Pořady s Jiřím Kajínkem trhaly na podzim v České republice rekordy.

Je Miloš Zeman agent Ruska?

Doufejme, že je pouze příznivec.

Je Miloš Zeman dobrý rétor?

Hodně se před prezidentskými debatami říká, že si Jiřího Drahoše Zeman namaže na chleba. Uvidíme. Zeman je považován za výborného rétora, avšak uvidíme, jak se setká s „formou“.

Miloš Zeman má jen jednu nohu?

Zatím vše nasvědčuje, že má Miloš Zeman nohy dvě. Stabilita a chůze je věc druhá. Případ amputace nohy nebo části nohy Pražský hrad nepotvrdil. Jistě by však nechtěl při prezidentských debatách v druhém kole stát, jak navrhoval před pěti lety Karlu Schwarcenbergovi.

Je Miloš Zeman jezevec?

Ne. Miloš Zeman není jezevec, ale choval se jako jezevec v první fázi prezidentské kampaně – parafráze Lucie Talmanové

Prezidentská debata v České televizi a jezevec v noře

 

Předchozí článekRozpočet pro druhé kolo prezidentské volby je 10 milionů korun
Další článekPreference Zemana a Drahoše před druhým kolem prezidentských voleb

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here