Nechceme legislativní paskvily z Bruselu, říká František Matějka

0
2808
Strana nezávislosti České republiky eurovolby
Strana nezávislosti České republiky eurovolby

V předvolebních průzkumech tyto strany neuvidíte, avšak mají co říci? Přečtěte si zajímavý rozhovor s Františkem Matějkou, předsedou Strany nezávislosti České republiky.

Proč by měli voliči v květnových volbách sáhnout právě po Straně nezávislosti České republiky?

Záleží na tom, co voliči chtějí. Pokud chtějí další a další legislativní nesmysly z Bruselu a chtějí dusit svobodu a nezávislost České republiky, pak ať klidně volí kohokoliv jiného. Pokud jim naopak záleží na tom, aby se Česká republika stala nezávislou, svobodnou, spravedlivou, prosperující a respektovanou zemí, tak ať přijdou k volbám a hodí svůj hlas Straně nezávislosti České republiky.

Které tři věci by František Matějka jako europoslanec prosazoval a vyzdvihoval?

Pro výkon mandátu europoslance mám jasné tři priority. Za prvé navázat spolupráci s europoslanci z národních členských států, kteří chtějí nezávislost svých zemí a dohodnout podmínky spolupráce po vystoupení z EU. Za druhé osvěta, co je EU skutečně zač a jak škodí svobodě lidí a suverenitě a nezávislosti národních států. A za třetí připravit podmínky pro vystoupení České republiky z EU.



Co se europoslancům za uplynulých 5 let povedlo a co nikoliv?

Všichni vidíme, jaké legislativní paskvily nám sem z Bruselu přicházejí. V tomto ohledu mě vlastně nenapadá nic, za co bych mohl naše europoslance pochválit. A to se přitom někteří snažili předkládat rozumné pozměňovací návrhy. Jenže se opět ukázalo, jakou reálnou hlasovací sílu v Evropském parlamentu máme. Neprosadili nic. A ani neprosadí. Evropská unie je ovládána Německem a Francií. V rámci EU to nezměníme. Proto je nutné z EU vystoupit.

Jak vidíte budoucnost Evropské unie za 10 let? Kam se posune?

Nepochybuji o tom, že se Evropská unie bude posouvat stále stejným směrem. Tedy k větší integraci, většímu multikulturalismu, většímu omezování svobody lidí a suverenity národních států a tak dále. To zcela logicky nemůže skončit jinak než rozpadem takovéto novodobé evropské říše. Čím později k tomu rozpadu dojde, tím bude dramatičtější a s vyššími náklady pro všechny. Je v nejvyšším zájmu České republiky a našich občanů, aby Česká republika odešla z Evropské unie dříve, než tento rozpad započne. Pojďme pryč z EU, dokud je ještě relativně čas.

Jaké tři problémy EU identifikujete jako nejpalčivější?

Naše členství v Evropské unii je pro Českou republiku tím největším problémem. Nemá smysl přít se o to, zda nás EU poškozuje více v legislativní oblasti, zda nás více poškozuje zavedením eura, zda nám více škodí kvótami na imigranty atd. Vystupme z EU a zbavíme se všech těchto problémů najednou.

Jste pro vyšší integraci členských států do EU? Jak se díváte na vizi EU jako federace?

Strana nezávislosti České republiky jasně a bez vytáček dlouhodobě říká, že potřebujeme opustit nepovedený projekt Evropské unie. Debata o vyšší integraci do nepovedeného projektu, nebo změna tohoto nepovedeného projektu na federativní uspořádání je tak pro nás zcela bezpředmětná. Obojí by znamenalo zhoršení podmínek pro Českou republiku a pro lidi, kteří tu žijí.

Preferujete euro nebo korunu?

Koruna. Euro nesmí nikdy nahradit českou korunu. Vlastní měna je jednou z nutných podmínek nezávislosti státu. Evropská unie nám vzala už velkou část naší nezávislosti. Pokud si necháme vzít i naši měnu, bude to konec. Přitom málokdo ví, že vstupem do EU jsme se zavázali euro přijmout. I z tohoto důvodu jako Strana nezávislosti České republiky jasně říkáme, že je nutné z EU co nejrychleji vystoupit.



Jaká oblast je podle Vás v EU přeceňována a kde naopak peníze chybí?

V žádné z rozpočtových kapitol Evropské unie peníze nechybí. Naopak. Brusel si vybírá od členských států obrovské částky. To, že vlastně ve všech svých agendách Evropská unie selhává, tedy není způsobeno nedostatkem peněz. Chyba je v samotném základu EU a v nastavení jejích interních procesů. Zde se hodí zmínit, že na případnou reformu fungování EU můžeme rovnou zapomenout. Reforma není možná. Primární právo Evropské unie umožňuje jen hlubší integraci, tedy umožňuje jen další zhoršování současného stavu.

Jaký máte rozpočet kampaně? Čím chcete oslovit voliče, aby si z 39 kandidujících subjektů vybrali právě Stranu nezávislosti České republiky?

Používáme standardní kanály jako každá jiná politická strana. Celková výše nákladů na kampaň bude známa až po volbách.

Předchozí článekMimořádná schůze sněmovny: Neschválení programu, kritika Babiše, vlády i NKÚ
Další článekSuperdebata kandidátů do eurovoleb 2019 na TN.cz

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here