Zemřel Jaroslav Kubera: Předseda Senátu a bojovník za svobodu jednotlivce

0
1819
kubera svoboda
kubera svoboda

V pondělí 20. ledna zemřel v 72 letech Jaroslav Kubera, který byl dlouholetým členem ODS a v současnosti předsedou Senátu. Jaroslav Kubera byl velmi výraznou postavou ODS, kde představoval konzervativní křídlo se silným apelem osobní svobody jednotlivce.

Primátor Teplic a předseda Senátu

Jaroslav Kubera byl dlouholetým primátorem Teplic, za jehož působení toto město rozkvetlo. Svoji popularitu také přetavil v senátních volbách a nakonec se stal druhým nejvyšším ústavním činitelem.

[td_smart_list_end]

„Byl velký obhájcem svobody a zdravého rozumu a především slušný a poctivý člověk. Je mi to velmi líto, mé myšlenky jsou s jeho rodinou a blízkými. Jaroslav nám všem bude chybět.“

Petr Fiala

Jaroslav Kubera zemřel ve svých 72 letech náhle, když se mu udělalo špatně v kanceláři a následně byl převezen do nemocnice do Ústí nad Labem, kde zemřel.

„Jaroslav Kubera byl stálicí naší politické scény. Už si ji bez něho ani nedovedu představit. Byl netuctovým politikem, byl svůj, říkal nahlas názory své a ne názory někoho jiného.“

Václav Klaus

Jaroslav Kubera – citáty

Kubera proslul svým bojem za svobodu jedince. Byl vášnivým kuřákem a silně vystupoval proti omezování svobody kuřáků.

V novoročním projevu varoval také před pokračujícími útoky na svobodu jednotlivce, které mohou být zdůvodňovány těmi nejlepšími úmysly. Jaroslav Kubera kritizoval vzrůstající míru politické korektnosti a možný nástup ekofašismu.

Pravicově smýšlejícími politiky byl považován za člověka s konzistentními a zdravými názory. Kubera byl také znám svým negativním postojem k dotacím: „Každá dotace je zločin, přinejmenším bychom ji měli považovat za sprosté slovo.“

jaroslav kubera

A na vás taky dojde! Už se připravuje směrnice o průměrné váze Evropana a každý, kdo bude nad ní, tak bude platit daň z váhy! A uvidíme potom, jak ti propagátoři omezování se budou tvářit, až vám zakážou pivo, bůčky a všechny tyto požitky. A vrcholem bude zákaz sexu v neděli, protože je jasně prokázané, že v pondělí lidé, kteří užívají sexu v neděli, nepodávají vůbec žádný pracovní výkon – a to je, prosím, úřední den! Jak k tomu přijdou klienti, kteří přijdou na úřad a něco na úřadě chtějí?

Jaroslav Kubera

I pití kávy, které tady vypijeme za dobu zasedání velké množství, pokud by se nekombinovalo s cigaretou, je velmi nebezpečné. Právě kombinace kávy s cigaretou způsobuje to, že cigareta vám cévy stahuje, káva roztahuje, takže neustále vibrují a tím se udržují v kondici.

Jaroslav Kubera

Neznám kuřáka, který by vykouřil 10 cigaret a pak zmlátil manželku a děti, což alkoholik dělá téměř denně a nikomu to nevadí. Nikdo nehoruje za zákaz reklamy.

Jaroslav Kubera

Předchozí článekAktuální volební preference leden 2020 | České volby
Další článekE-shop na dálniční známky opět ukázal, že stát je nejhorší hospodář!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here