Preference prezidentských kandidátů v listopadu 2017

2
1829
Preference prezidentských kandidátů v listopadu 2017

Preference prezidentských kandidátů v listopadu 2017 nejsou ještě příliš sledované a vlastně se ani moc neliší od předešlých měsíců. Volby do Poslanecké sněmovny preferencemi před prezidentskými volbami příliš nezahýbaly. Možný efekt na vývoj preferencí může mít chování současného prezidenta Miloše Zemana, jenž vystupuje v povolebním patu velice výrazně.

Miloš Zeman balancuje na hraně ústavnosti a ukazuje se jako velice silný hráč. Podle průzkumů se přesně takové chování líbí jeho voličům a schvalují ho. Miloš Zeman však může překročit i svůj rámec a dostat se na hranu – to už by mu mohlo snížit šance na znovuzvolení.

Favoriti prezidentských voleb jsou dva

Podle všech průzkumů bude dělat Miloši Zemanovi společnost ve druhém kole Jiří Drahoš. Ostatní kandidáti výrazně zaostávají snad až na Michala Horáčka, který by podle všeho skončil třetí – pokud by se volby konaly nyní. Vše potvrzují i kurzy vypsané sázkovými kancelářemi.

Dalšími možnými kandidáty do užšího výběru by byly Tomio Okamura nebo Vratislav Kulhánek. Právě Tomio Okamura by mohl oslabit pozici a opanování prvního kola Milošem Zemanem. Předpokládá se poměrně shodný elektorát Miloše Zemana a SPD Tomia Okamury.

sázky na prezidenta ČR
(Kurzy k 4.11.2017 – Fortuna)

Preference prezidentských kandidátů v listopadu

Preference prezidentských kandidátů v listopadu bude míchat hlavně Miloš Zeman svým počínáním v povolební situaci. Miloš Zeman dobře ví, že je pro něj strategické úzce spolupracovat s Andrejem Babišem a ve všem mu vyjít vstříc. Pokud by Andrej Babiš podpořil Miloše Zemana v lednových prezidentských volbách, tak by znovuzvolení pro Zemana bylo na dosah ruky.

Podle průzkumů věří celá polovina respondentů ve vítězství Miloše Zemana. Jedna pětina všech respondentů předpokládá, že volební klání vyhraje Jiří Drahoš a jen jedna desetina by volila Michala Horáčka. U ostatních volebních kandidátů na prezidenta jsou šance až setinové.

Šance kandidátů na prezidenta

Kampaň před prezidentskými volbami 2018

Zhruba za měsíc propuknou předvolební kampaně a pomalu se začne schylovat k diskuzím. Finanční kapacity a kvalitní politický marketing je nezbytný předpoklad, který by měl mít i takový favorit jako Miloš Zeman. Oba hlavní protikandidáti by neměli mít problém s finančním aspektem prezidentské kampaně.

Předchozí článekZeman podporován Babišem a ANO u prezidentských voleb
Další článekProfil kandidáta na prezidenta: Vratislav Kulhánek

2 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here