Debata prezidentských kandidátů v Blesk.cz

0
2596
Debata prezidentských kandidátů v Blesk.cz
Zdroj: Blesk zprávy

První prezidentská debata v novém roce 2018 na Blesk.cz zprávy. Prezidentské debaty se účastnila tradiční sestava 8 prezidentských kandidátů: Michal Horáček, Marek Hilšer, Jiří Hynek, Jiří Drahoš, Vratislav Kulhánek, Pavel Fischer, Mirek Topolánek a Petr Hannig.

Prezidentská debata v Blesk.cz byla vysílána pomocí streamu a této debaty se neúčastnili diváci. Prezidentskou debatu s názvem „Boj o hrad“ uváděla dvojice moderátorů Klára Brunclíková a David Vaníček.

Obsah článku

Co přinesla prezidentská debata v Blesku?

Nejednalo se o klasický typ prezidentské debaty, ale Blesk chtěl přizpůsobit debatu svým divákům a čtenářům. Podstatnou část prezidentské debaty zabral znalostní kvíz, ve kterém prezidentští kandidáti odpovídali na jasně položené otázky.

Prezident kuchařem

Čtenáře Blesku baví vařit a tak se i v této prezidentské debatě této zálibě věnovali. Co by kandidáti na prezidenta uvařili na večeři s premiérem? Horáček s Topolánkem by volili klasickou českou rybu. Vratislav Kulhánek s Markem Hilšerem by sáhli po pečené huse. Petr Hannig by Andreje Babiše pohostil klasickým knedlo, zelo a vepřo. Jiří Hynek a Jiří Drahoš by zase volili zvěřinu.

Etiketa a znalost kompetencí

Znalostní kvíz týkající se etikety zodpověděli správně Michal Horáček Vratislav Kulhánek nebo třeba Marek Hilšer. Naopak význam francouzského slovíčka neznal Petr Hannig.

Volební apely

Mirek Topolánek si stále více posouvá k tématům imigrace a terorismu. Tyto témata jsou pro české voliče důležité a tak se snaží pomocí tohoto posunu sebrat voliče Miloši Zemanovi, Jiřímu Hynkovi a Petru Hannigovi.

To naopak Vratislav Kulhánek nebo Jiří Drahoš odmítají hlasy voličů SPD a vyjadřují se k přehnané obezřetnosti negativně.

Marek Hilšer hovořil o tzv. „privatizaci politické moci“, kde narážel především na Mirka Topolánka, který je sponzorovaný miliardáři a kmotry. Tyto jeho šedé eminence budou chtít následně protislužby. Marek Hilšer vyzdvihuje občanský princip a přeje si občanského prezidenta.

Sledovanost prezidentské debaty a komentáře

Sledovanost prezidentské debaty „Boj o hrad“ se po celou dobu vysílání pohybovala okolo 1600 diváků a to především díky nešťastně zvolené hodině, kdy je většina lidé ještě v práci. Celou debatu si však budou moci diváci a voliči pustit ze záznamu.

V komentářích vzbudili nejvíce emocí (pozitivních i negativních) Michal Horáček s Mirkem Topolánkem.

Předchozí článekPředvolební spoty prezidentských kandidátů do prezidentských voleb 2018
Další článekÚčast současného prezidenta Miloše Zemana v prezidentských debatách

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here