Debaty prezidentských kandidátů

6
5004
Debaty prezidentských kandidátů

Dva měsíce před prezidentskými volbami se začínaní rozjíždět prezidentské debaty. V této první fázi se jedná především o debaty na úrovni krajských měst nebo debaty studentské.

Začátkem listopadu se konala poměrně velká debata kandidátů na prezidenta v aule Právnické fakulty UK, jenž pořádali Mladí občané a ELSA Praha. Této prezidentské debaty se účastnilo přes 800 lidí a další se dívali na stream ve vedlejší místnosti. Této prezidentské debaty se účastnil například Andrej Babiš nebo fiktivní postava lobbisty Tondy Blaníka.

Na debatě se podílel také Prezident 21, jenž zajišťoval nejen livestrem pro uživatele na internetu, ale také zajistil přímo hlasování na místě. Pomocí dvou kladných a jednoho negativního hlasu mohli všichni přítomní vyjádřit preference daným kandidátům. Technicky bylo možno hlasovat pomocí tabletu nebo odkazu, který byl prezentovaný na začátku debaty.

Výsledky hlasování v aule Právnické fakulty opanoval Jiří Drahoš s 333 hlasy před Markem Hilšerem. Naopak v mínusu skončili kandidáti Hynek a Hannig.

Debata prezidentských kandidátů v Plzni

Dne 28. listopadu se od 17:00 hodin uskuteční debata prezidentských kandidátů také v Plzni. Prezidentskou debatu v Plzni pořádá Akademický spolek studentů politických věd v Plzni a z této debaty se také můžete těšit na livestream. Pokud nechcete čekat na televizní předvolební debaty, tak si argumentaci kandidátů můžete poslechnout právě 28. listopadu na livestreamu umístěného na stránkách.

V Plzni se představí hned šest největších favoritů na prezidentský úřad podle Prezident 21 – Jiří Drahoš, Pavel Fischer, Marek Hilšer, Michal Horáček, Jiří Hynek, Vratislav Kulhánek. Účastníci této debaty se budou moci podobně jako účastníci debaty v Praze účastnit online hlasování. 

Zde je akce na Facebooku.

Dne 16. listopadu bude také debata prezidentských kandidátů v Liberci, kde je celá akce pod záštitou týmu Marka Hilšera. Prezidentské kandidáty čeká do Vánoc okolo dvou desítek větších i menších předvolebních debat. Diky livestreamu mají tyto debaty poměrně široký zásah, avšak s klasickými televizními debatami se to stále nedá srovnávat.

Předchozí článekJiří Drahoš se stává favoritem prezidentských voleb
Další článekRozdělují volby českou společnost?

6 KOMENTÁŘE

  1. […] Prezidentské debaty budou pro Miloše Zemana zásadním prostředkem agitace. Mnozí předpokládají, že si Zeman Jiřího Drahoše namaže na chleba. Pro Zemana je také důležité, aby při debatách vypadal více „živě“. Zdravotní stav svazuje Miloše Zemana a představa dalších pěti let v úřadu se zdá býti utopií. Přesto největší zbraně Miloše Zemana jsou jisté voličské jádro, tvarování profilu Drahoše a možnost vyniknout v prezidentských debatách. […]

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here