Petr Michek jde do senátních voleb v barvách Moravanů

0
2605
Petr Michek senát
Petr Michek - Moravané

Mgr. Petr Michek se narodil dne 1. prosince 1973 v Brně. Podle rodové kroniky má rod Michků své kořeny na Českomoravské vysočině v okolí Nového Města na Moravě, konkrétně v obci Křídla a jako roduvěrný Moravan se hlásí k moravské národnosti. V Brně Petr Michek vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy Univerzity.

V současnosti žije v Prostějově a v letošních senátních volbách kandiduje na Prostějovsku do Senátu Parlamentu ČR jako nestraník na kandidátce politické strany Moravané. Je ženatý a se svojí ženou má tři děti.

Obsah článku

Jaký má Petr Michek program a témata pro senátní volby?

Můj volební program má 15 stěžejních bodů, ze kterých bych rád vyzdvihl tři – zestátnění exekučních úřadů, státem garantovaný minimální důchod pro seniory a nové dostupné bydlení pro mladé rodiny.

Jelikož v minulosti bylo exekutorské povolání nešťastně privatizováno, tak exekutory především zajímá jejich prospěch a zisk. Tím se ale problémy dluhové pasti nevyřeší, a proto prosazuji nápravu prostřednictvím návrhu zákona na zestátnění exekučních úřadů, kde by exekutoři pobírali plat a nebyli závislí na zisku z exekucí.

V Olomouckém kraji, kam spadá i Prostějovsko, je nejnižší průměrný důchod seniorů ze všech krajů v České republice. Proto budu prosazovat státem garantovaný minimální důchod pro seniory, který by dosahoval stejné výše s minimální mzdou.

V sociální oblasti podpořím schválení připravovaného zákona o sociálním bydlení, o kterém se hovoří více jak dvacet let, neboť jeho realizace by mohla vyřešit nejen bytovou nouzi mladých rodin, které hodlají založit rodinu, ale také těch občanů, kteří žijí v  nevyhovujícím bydlení nebo se ocitli, ne vlastní vinou, na ulici.

Co můžete občanům ČR nabídnout jako senátor a jaké jsou Vaše zkušenosti?

Jako právník a koncipient jsem působil v několika advokátních kancelářích, kde jsem získal široký přehled o potřebách mnoha klientů. Pokud získám podporu voličů, tak bych rád své zkušenosti z právnické praxe zůročil ve prospěch občanů České republiky a zejména ve prospěch občanů na Prostějovsku, Kojetínsku a Tovačovsku, které spadají do volebního obvodu č. 62 – Prostějov.

V Prostějově jsem s Jiřím Krampolem založil Občanskou poradnu, kterou prošlo několik stovek klientů. Později se k nám přidal i MUDr. Radim Uzel a poradenskou činnost jsme rozšířili o jeho odborné přednášky z oboru  partnerského poradenství, rodičovství a sexuální výchovy. Právě v Občanské poradně jsem získal nezměrné zkušenosti o lidských problémech a jejich řešení. V této službě občanům bych rád pokračoval.

Proč zrovna strana Moravané?

Když jsem byl osloven s nabídkou kandidovat do Senátu za politickou stranu Moravané, tak jsem ji rád přijal, neboť se hlásím k moravské národnosti. Na této politické straně je mi sympatické, že prosazuje obnovu zemského uspořádání České republiky (po vzoru Rakouska či Německa), neboť je to nejekonomičtější model správního uspořádání státu.

Jak probíhá senátní kampaň a co plánujete?

Volební kampaň jsme zahájili koncem srpna a doposud jsme projeli většinu obcí Prostějovska. Voličům rozdáváme informační letáky o volebním programu a diskutujeme jejich problémy i náměty na činnost a práci senátora. V regionálním tisku jsme uveřejnili má stanoviska k různým  problémům veřejného života.

Jaký máte vztah k obvodu a městu Prostějov?

Na Prostějovsku žiji již několik roků. V současnosti v Prostějově opravuji dům a nedaleko Prostějova podnikám na Čertových rybnících, neboť mou zálibou je rybaření i myslivost.

Jaký máte rozpočet na senátní kampaň?

Na volební kampaň jsem doposud věnoval cca 900 tisíc Kč.

Znáte Vaše protikandidáty?

Ano, některé více a některé méně. Většinou jsou to známé osobnosti Prostějovska.

Kdo si myslíte, že se dostane do druhého kola?

Nevím, neboť to záleží na voličích.

Předchozí článekÚstavní právník Aleš Gerloch kandiduje na Praze 12 proti Pilnému a Fischerovi
Další článekNejaktivnější senátor v boji s korupcí, Libor Michálek

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here