Jaromír Soukup hlásí vstup do politiky s Listem Jaromíra Soukupa

0
2715
List Jaromíra Soukupa - nová politická strana
Nové politické hnutí List Jaromíra Soukupa před vznikem

Je možné se promoderovat do Evropského parlamentu a uspět v květnových eurovolbách?

To možná uvidíme na svých televizních monitorech již tento květen (nejen na televizi Barrandov). Majitel a také hlavní protagonista této televize Jaromír Soukup oznámil vznik nového politického hnutí List Jaromíra Soukupa.



Politické hnutí List Jaromíra Soukupa

Jestli to myslí Jaromír Soukup vážně nebo jen zkouší novináře, politickou a mediální pružnost se zatím můžeme pouze domnívat. Výzva ve středu večer 16. ledna však vypadala docela vážně.

„Chci aktivně vstoupit do dění bez výmluv a prázdných řečí.“

Soukup chce díky své tváři uspět a svoji pozornost soustředí na obranu českých národních zájmů před korupcí a oligarchií.

Soukup se zavazuje, že každý rok přijde s konkrétními splnitelnými úkoly, které se bude snažit prosadit. Jako první se chce zasadit za trestní odpovědnost politiků.

„Svatba, či emigrace do Číny to není.“

Jaromír Soukup při oznámení Listu Jaromíra Soukupa



Televize jako příprava na politiku?

Jaromír Soukup v posledním roce uvedl přes deset televizních pořadů, které zvládal moderovat. I přes velkou kritiku části veřejnosti se jedno nedá vlastníkovi TV Barrandov upřít. Tuto televizi neuvěřitelně divácky pozvedl a udělal z ní respektované médium ve smyslu známosti.

V pořadu Týden s prezidentem dostal Soukup exkluzivně v pravidelných dávkách hlavu státu na televizní obrazovky. Také do svých dalších politických diskuzních pořadů dokáže přilákat přední české politiky, kteří si prostě nenechají ujít příležitost a chtějí na TV Barrandov (i když si o ní mohou myslet, co chtějí).


„Za nedostatek bytů, za drahé energie, za předražené účty za mobilní internet a telefon, za to, že stát vyplácí miliardy solárním baronům nebo oligarchům za věci, které by měl dělat sám. Za to všechno mohou vždy konkrétní lidé a politici.“

Apel při oznámení vzniku nového hnutí na televizi Barrandov

Název List Jaromíra Soukupa příliš nevyčnívá a kopíruje strategii tvorby pořadů tohoto moderátora. V názvu nikdy nesmí chybět celé jméno Jaromír Soukup. Ambicí je tak po personalizovaných pořadech vytvořit také personalizované hnutí.

Mediálně známý Soukup

Mediální známost Jaromíra Soukupa se v posledních dvou letech znásobila. Zná ho více lidí než lídry středních a malých politických stran v České republice. Tento mediální kapitál je nedocenitelný v dnešní době personalizované politiky.

Jak ukázaly říjnové komunální a senátní volby, tak mediální kapitál se jen těžko dohání těsně před volbami několika reklamními plochami. Všeobecná známost je pro davy velice důležitá.

Jaromír Soukup má ještě další předpoklady. Prvním jsou politické kontakty a konexe. Druhým předpokladem obrovský finanční kapitál. No a kolo se uzavírá u Empresa Media, kam nepatří nejen nejznámější TV Barrandov. Do arzenálu JS patří dále časopisy Sedmička, Instinkt, Popcorn, Top dívka, Exkluziv, zpravodajský týdeník Týden a další.

Sečteno a podtrženo: Slušný arzenál pro předvolební boj!

Elektorát a možní voliči Jaromíra Soukupa

Svými pořady a vyjadřováním se Jaromír Soukup poměrně vyhranil v politickém spektru. Soukupovo politické hnutí nebude jistě cílit na voliče TOP 09, kterých ani není mnoho, ale bude se soustředit na trojlístek politických stran ANO 2011, SPD a KSČM. Šanci odlákat několik voličů má i u tradičních politických stran ČSSD a ODS.

Pokud bychom si společnost rozdělili na politické tábory podle posledních prezidentských voleb, tak zde bude Soukup jasně směřovat za voliči Miloše Zemana. Se Zemanem si ho konec konců i mnoho lidí spojuje díky jejich pravidelnému účinkování v pořadu Týden s prezidentem.



Předchozí článekPreferenční hlasy a hlasování
Další článekMarcel Kolaja: Lídr Pirátů pro volby do Evropského parlamentu

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here