Řád národa – Vlastenecká unie má nejvíce fanoušků na FB

4
4817
Řád národa - Vlastenecká unie Josef Zicker
Řád národa - Vlastenecká unie

Řád národa – Vlastenecká unie je politická strana chystající se kandidovat do parlamentních voleb 2017. Tuto stranu zatím nelze vidět v průzkumech preferencí a většině klasických mediálních toků, ale jedna věc na ni v poslední době upozornila. Řád národa – Vlastenecká unie má totiž ze všech politických subjektů nejvyšší počet fanoušků na facebooku, konkrétně 275 tisíc. V porovnání o více než polovinu méně fanoušků získala TOP 09 a ANO 2011, které mají nejvíce fanoušků z etablovaných parlamentních stran. KDU-ČSL dosahuje jako parlamentní strana k pouhým 17 tisícům fanoušků. Na chvostu je KSČM, jejichž komunikace s příznivci probíhá jistě na jiných platformách. Oficiální stránka KSČM na facebooku nedávno pokořila 8 tisíc příznivců a to je na stranu oscilující v preferencích mezi druhým a třetím místem velice málo.

Řád národa – Vlastenecká unie

Strana byla založena 31.května 2015 a volně navazuje na Lidem, VIZE 2014 a Řád národa. Předsedou strany je Josef Zickler. Strana zaujímá konzervativně nacionální ideové pozice s důrazem na vlast, rodinu a práci. Ostře se vyhraňuje proti islámu, EU a multikulturalismu. Řád národa – Vlastenecká unie má tedy podobné volební témata a cílové publikum jako Tomia Okamura a jeho SPD, popřípadě upadající Úsvit – Národní Koalice. Pro SPD může taková přímá konkurence přetáhnout některé voliče a ohrozit vstup SPD do Poslanecké sněmovny.

Má Řád národa – Vlastenecká unie šanci prodrat se do Poslanecké sněmovny? Pokud by jsme brali v úvahu povědomí o straně mezi širší veřejností nebo mediální prezentaci, tak by strana nedopadla dobře. Mimo již zmíněných 275 tisíc fanoušků na facebooku je povědomí o straně malé. Když však vezmeme v úvahu, že v roce 2013 stačilo KDU-ČSL ke 14 mandátům 336 tisíc hlasů, tak šance dostat se do Poslanecké sněmovny pro tuto stranu není vyloučená. Tato strana bude potřebovat dostatečně zmobilizovat všechny fanoušky ze sociálních sítí a začít více využívat internetové a tiskové reklamy. Pak se její šance překonat alespoň hranici 3%, která je nutná k uhrazení volebních nákladů straně, stává reálnou.

Naklikaní fanoušci

Vše výše zmíněné však platí jen v případě, že nejsou fanoušci takzvaně naklikaní tedy jen fiktivní. Za naklikanými účty se totiž neschovávají reální lidé a logicky tedy ani reálné hlasy. Podle interakce na FB výše zmíněné politické strany vše nasvědčuje vysokému počtu naklikaných fanoušků.

 

Předchozí článekPreference červenec 2017 – většinová jednobarevná vláda ANO 2011?
Další článekProfil kandidáta na prezidenta: Michal Horáček

4 KOMENTÁŘE

  1. […] Rozrůstá se také profil Pavla Bělobrádka, ale zatím pouze okolo 6900 fanoušků. Pomyslným králem je jistě Tomio Okamura, jehož profil sleduje čtvrt milionu lidí. Pokud by jsme sečetli všechny fanoušky předešlých lídrů, tak by jsme se stejně nedostali na číslo 250 tisíc. Každodenní neúnavná aktivita a vyhraněné názory dokáží speciálně na sociální síti agregovat neuvěřitelné počty fanoušků (viz. článek o Řádu národa). […]

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here