Pavel Fischer senátor nebo teprve kandidát na senátora?

0
2731
Senátor Pavel Fischer
S velkou pravděpodobností budoucí senátor za Prahu 12

Pavel Fischer má před podzimními senátními volbami luxusní výchozí pozici. Jako neúspěšný kandidát na prezidenta skončil těsně před druhým kolem třetí. Dokázal však mobilizovat neuvěřitelnou masu lidí a vybudovat si jméno, brand.

Fischer kandiduje s podporou ODS, lidovců, TOP 09 i Starostů a nezávislých

Pavel Fischer oznámil kandidaturu do Senátu již v únoru a v té době také začal sondovat možné podporující politické subjekty. Z původně plánovaných lidovců se tým jeho podporovatelů rozrostl hned na čtyři parlamentní politické strany.

Pavel Fischer si dokázal vybudovat silnou značku. Zatímco před necelým rokem byl ještě mnohem známější jeho skoro jmenovec expremiér a také kandidát na prezidenta Fišer. Nyní má Pavel Fischer velice silnou pozici.

Po představení kandidátů ODS má Fischer stranickou podporu poloviny elektorátu na Praze 12. Protikandidáty mu mohou být pouze ex ministr Ivan Pilný za hnutí ANO, které ovšem v Praze nemá tak silnou podporu jako v jiných krajích České republiky. Dále Piráti postavili v tomto obvodu Evu Tylovou.

Pavel Fischer téměř senátorem

Známé pořekadlo tvrdí: „Neříkej hop dokud jsi nepřeskočil.“ Fischer má však tak velkou podporu, že je již téměř teď senátorem.

Oproti tomu jeho kolega Marek Hilšer, který k všeobecné popularitě přišel také absolvováním prezidentských předvolebních koleček, to bude mít o poznání těžší. Hilšer poměří síly s úřadujícím senátorem Liborem Michálkem, který ho již porazil v primárkách Pirátů. Dále na Praze 2 a 3 kandiduje populární herec Vladimír Kratina za ODS a sociolog Ivan Gabal.

Pokud se vrátíme zpátky k Pavlu Fischerovi, tak tomu by mohla velká podpora a všeobecná známost přinést vítězství již v prvním kole. To by bylo velice výjimečné a my můžeme pozorovat, jak vše nakonec na Praze 12 dopadne.

Pavel Fischer oznámil, že po zvolení senátorem se hodlá zařadit do klubu ODS nebo klubu KDU-ČSL. Senátorský klub KDU-ČSL o 12 členech by po podzimních senátních volbách neměl příliš oslabit. Horší to ovšem bude u klubu ČSSD, který bude obhajovat hned 12 mandátů v těchto volbách. Již dnes můžeme říci, že pro současnou ČSSD by byl velký úspěch obhajoba 6 mandátů v horní komoře Parlamentu České republiky.

Předchozí článekSANEP průzkum volebních preferencí politických stran červenec 2018
Další článekDavid Rath se chce stát senátorem za Litoměřicko

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here