Libor Michálek změří síly v senátních volbách 2018 na Praze 2 a 3 s Hilšerem

1
2352
senátní volby 2018 Praha 2 a 3
Libor Michálek

Letos se podobně jako každé dva roky budou konat v termínu 5. a 6. října senátní volby do jedné třetiny horní komory společně s volbami komunálními. Hlavní kandidáti do podzimních senátních voleb v jednotlivých obvodech jsou již známi. V Praze se do Senátu pokusí dostat neúspěšní kandidáti z prezidentských voleb, kteří se tak budou snažit recyklovat své kampaně a popularitu z lednových voleb prezidentských.

Trio Hilšer, Kratina a Gabal budou nejvážnějšími konkurenty Libora Michálka na Praze 2 a 3

Neúspěšný kandidát na prezidenta Marek Hilšer  by mohl být největším protivníkem pro současného senátora a bojovníka proti korupci Libora Michálka. Marek Hilšer bude při senátních volbách těžit z mediální známosti, kterou mu dala kandidatura na prezidenta a prostoru v médiích, jemuž se mu díky tomu dostává.

M. Hilšer jde do senátních voleb jako nezávislý respektive s podporou „Marek do Senátu“ také proto, že se mu nepodařilo získat podporu Pirátů, kteří ve vnitrostranickém referendu dali přednost právě Liboru Michálkovi. V podzimních volbách se ukáže, jestli Michálek porazí Hilšera i napodruhé.

Libor Michálek dlouhodobě prosazuje a podporuje zákony zasazující se za transparentní stát a bojující proti korupci.  Michálek patří k velice aktivním senátorům a také byl oceněn Rekonstrukcí státu jako nejaktivnější senátor prosazující protikorupční legislativu.

Zajímavostí je, že Libor Michálek z pozice senátora umožnil svým podpisem kandidaturu Marku Hilšerovi do lednových prezidentských voleb.  Po nabití popularity a elektorátu  však chomutovák Hilšer jaksi možná pozapomněl, kdo mu ke kandidatuře pomohl a vybral si pro něj více nakloněnou Prahu 2 a 3. Pro Marka Hilšera je totiž mnohem výhodnější kandidovat v Praze než v rodném Chomutově, jelikož svoji rétorikou útočí především na městské liberální voliče.

Praha 2 a 3 nabízí také Kratinu s Gabalem

Dalšími zajímavými kandidáty  pro senátní volby 2018 v  obvodu č. 26 jsou herec Vladimír Kratina a bývalý poslanec Ivan Gabal. Herec Kratina kandiduje za ODS a může zapůsobit především na své voličky, které sledují seriál televize Nova Ulice, kde Kratina hraje. Jako svůj hlavní program zatím prosazuje posílení „dobré nálady“.

Ivan Gabal je na rozdíl od Vladimíra Kratiny zkušeným politikem. Již od 90. let se podílel na volebních kampaních a pohyboval se v politické sféře. V roce 2012 se poprvé pokusil dostat do Senátu na Praze 12, avšak neúspěšně, když se 14 % neprošel ani do druhého kola. Následující rok byl zvolen za KDU-ČSL  do dolní komory Parlamentu České republiky.

Předchozí článekVolební preference pro komunální volby v Praze 2018
Další článekVolební preference červenec 2018 Median

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here