Pavel Fišer kandidát na prezidenta 2018

3
6443
Pavel Fišer kandidát na prezidenta 2018

Kandidát na prezidenta v roce 2018 diplomat Pavel Fischer doplatil na podobnost a stejnou výslovnost s kandidátem prezidentských voleb 2012 Janem Fischerem. Mnoho lidí stejně jako před lety na internetu vyhledává „Pavel Fišer kandidát na prezidenta“. Může ohrozit záměna jmen volební preference Pavla Fischera v prezidentské volbě?

Fišer proti Fischerovi

Jméno Fišer není zcela smyšlené a má mnoho známých nositelů. Jiří Fišer je například komunálním politikem v Táboře a příjmení stejného tvaru nosil také známý herec Stanislav Fišer. Markéta Fišerová je herečka a manželka úspěšného moderátora Marka Ebena.

Jméno Pavla Fischera není přespříliš složité, ale k záměně se jménem Pavel Fišer dochází poměrně často. Záměnu jména si několikrát při letošní prezidentské kampani vyzkoušel také Mirek Topolánek, kterého mnohá média chybně nazývají Miroslavem Topolánkem.

Známým nositelem jména je také Václav Fischer, jenž byl zakladatelem velice známé a úspěšné cestovní kanceláře stejného jména. Václav Fischer se dostal také na tři roky při doplňujících volbách do Senátu České republiky. Po jeho tříletém mandátu se z politiky stáhl.

Jan Fischer a Pavel Fischer

Další možnou záměnou může Pavel Fischer utrpět u nepříliš informované veřejnosti, která si ho ztotožňuje s bývalým premiérem a kandidátem na prezidenta Janem Fischerem. Pavel Fischer byl pro širokou veřejnost před oznámením kandidatury na prezidentský úřad téměř neviditelný. Působil v diplomatických kruzích a na veřejnosti se objevoval zřídka. Nyní se snaží dohnat své manko, ale je jasné, že má oproti Mirku Topolánkovi, Michalu Horáčkovi a Miloši Zemanovi nespornou nevýhodu.

Preference před prezidentskými volbami přejí především známým a výrazným osobnostem. Podobně jako Pavel Fischer se snaží svojí pozici méně známé persony změnit také Marek Hilšer a Jiří Drahoš. Výsledky jejich snažení budou k vidění až po prvním kole prezidentských voleb. Zdá se však, že Marku Hilšerovi i Jiřímu Drahošovi toto snažení poměrně vychází.

Diplomat a kandidát na prezidenta Pavel Fischer

Bývalý velvyslanec a diplomat Pavel Fischer čelí letos nové životní výzvě a to poprat se nejen se svým jménem ale především s prezidentskou volbou.

Mnoho známých osobností Pavla Fischera podpořilo a i jeho spojení s bývalým prezidentem Václavem Havlem mu může pomoci. Zvládne však obstát v tvrdé konkurenci devíti prezidentských kandidátů?

Předchozí článekÚčast současného prezidenta Miloše Zemana v prezidentských debatách
Další článekNejvíce zaplatil Horáček, Topolánek vybral 60 miliónů

3 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here