Dagmar Halašová: Nebaví mě poslouchat jen stížnosti a nic neudělat pro jejich nápravu

0
2721
Dagmar halašová senát
Rozhovor s Dagmar Halašovou

Dagmar Halašová je druhým kandidátem na Prostějovsku po Jaroslavu Fidrmucovi za KDU-ČSL.

Jmenuji se Dagmar Halašová, je mi 44 let a celé své mládí jsem prožila v Prostějově, kde jsem navštěvovala jak základní, tak i střední školu. Rozhodla jsem se kandidovat do Senátu PČR, protože mě nebavilo poslouchat jen stížnosti a nic proto neudělat.

Obsah článku

Jaký má Dagmar Halašová program a témata pro senátní volby?

Mám řadu témat. Všechny si můžete dohledat na mých webových stránkách www.dagmarhalasova.cz, ale hlavním tématem je pro mne jako učitelku samozřejmě školství. Delší dobu přemýšlím nad významem maturit. Pokud je student v době svého studia průběžně hodnocen z jednotlivých předmětů, k čemu máme maturitní zkoušku?

Studenti jsou nuceni na jeden den se naučit látku za čtyři roky svého studia znovu, místo toho, abychom studenty zkoušeli především z jejich praktických dovedností a umu, kterým dokážou své znalosti nabyté v průběhu studia reálně aplikovat do praxe. Chtěla bych proto v tomto směru iniciovat veřejnou debatu, která by někdy v budoucnu mohla vést ke změně současného systému.

Bylo by z mé strany populistickým krokem říci, že bych to chtěla prosazovat ihned. K takovému kroku je třeba většina v obou komorách Parlamentu. Co je pro mne určitě nepřijatelné je, že není možné, aby student gymnázia a student nadstavbových ročníků výučního oboru měl skládat stejnou podobu maturitní zkoušky!

Co můžete občanům ČR nabídnout jako senátorka a jaké jsou Vaše zkušenosti?

Jsem obyčejná učitelka z Doloplaz, která dvacet let svého života prožila v Prostějově. Nebaví mě už poslouchat stížnosti a neudělat pro to nic. Nikdo nemůže rozumět všemu, já také ne. Osobně chci proto pracovat hlavně pro naše školství, pro naše děti a pro celý náš senátní obvod.

Proč zrovna Občanská demokratická strana?

Do Občanské demokratické strany jsem vstoupila před cca. 2 roky. V době, kdy tato strana zažívala období největší krize. O tom se politicky angažovat jsem uvažovala již delší dobu, ale pád strany, kterou jsem vždy volila, mě přiměl se konečně zapojit a pokusit se něco dělat.

Jak probíhá senátní kampaň a co plánujete?

Myslím si, že základem dobré práce každého senátora je především komunikace s občany a komunálními politiky v jeho volebním obvodě. Proto jsem se v rámci kampaně rozhodla navštívit všechny ty, kteří o to projeví zájem, a pak se především věnovat osobnímu setkávání s lidmi.

Jaké používáte komunikační kanály v kampani?

Využíváme jak klasických forem outdoorové reklamy, tak i sociálních sítí jako je Facebook, Instagram nebo Twitter. Věřím však především v osobní setkávání.

Jaký máte vztah k obvodu a městu Prostějov?

V Prostějově jsem navštěvovala jak základní, tak i střední školu a prožila zde své mládí. Chodila v Prostějově na základní školu, které tehdy nikdo neřekl jinak než Chorázka. Kousek odsud jsem i bydlela a prožila zde dvacet let svého života. Ráda na toto období vzpomínám. Na sídlišti jsme si s kamarády a spolužáky užili řadu nezapomenutelných zážitků

Jaký máte rozpočet na senátní kampaň?

Do kampaně hodlám investovat přibližně 400 tis. korun. Společně s dalšími kandidáty ODS do Senátu využívám společný transparentní účet, kde je možné veškeré položky dohledat.

Znáte Vaše protikandidáty na Prostějovsku?

Samozřejmě jsem se pokoušela o svých protikandidátech dohledat informace dostupnými informačními kanály. Sem tam se podívám na sociální sítě, ale snažím se především věnovat své předvolební kampani.

Kdo si myslíte, že se dostane do druhého kola?

Na tuto otázku přece nemůžu odpovídat. Samozřejmě, že věřím ve svůj úspěch, jinak bych do toho nemohla jít. A kdo by se dostal do druhého kola se mnou? To je už na voličích….

Předchozí článekKandidát do Senátu na Chrudimsku, Jiří Hynek: Odmítám invazi nelegálních migrantů a další evropské experimenty
Další článekÚstavní právník Aleš Gerloch kandiduje na Praze 12 proti Pilnému a Fischerovi

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here