Benjamin Kuras: Drahoš je PR bublina a bojí se mě

0
2771
Benjamin Kuras do Senátu
Benjamin Kuras

Spisovatel, autor 37 knih, 18 her a přes 2 500 článků. Od roku 1968 v emigraci v Londýně, řadu let v BBC, dnes trávím přibližně 3 týdny každý měsíc v ČR, týden v GB, kde mám 14-letého syna.

Mluvím plynně anglicky (v  angličtině jsem napsal 4 knihy a 13 her), francouzsky a italsky, znám dobře Evropu, její historii a politický vývoj. Politicky či ideově se hlásím ke klasickému konzervatismu thatcherovského stylu.  

Obsah článku

Jaký má Benjamin Kuras program a témata pro senátní volby?

Přeorat EU na sdružení svobodných států. Posílit obranu v rámci NATO. Zastavit africko-islámskou kolonizaci Evropy. Dát Praze 4 větší vliv na státní a evropskou politiku a vytáhnout ji do velkého světa. Hájit ozbrojenost bezúhonných občanů. Bránit svobodu informací.

Usnadnit soukromé podnikání. Daňově zvýhodnit výdělečně činné důchodce. Omezit státní byrokracii. Stíhat politiky a byrokraty za mrhání penězi. Stanovit přesný právní postup pro exekuce. Ve školství zrušit inkluzi a posílit výuku řemesel.

Co můžete občanům ČR nabídnout jako senátor a jaké jsou Vaše zkušenosti?

Pamatuji z vlastního života svobodnou éru Západu 60. a 70. let, mám dlouholeté zkušenosti v médiích, trápí mě ubývání svobod pod regulacemi EU a jeho civilizační krize, sleduji denně jeho sebevražedný vývoj, před nímž chci Česko uchránit. Nabízím něco, co v české politice chybí: dobře informovaného demokrata s celoevropskou vizí, ale s respektem ke svobodě každého evropského národa a s odhodlaností svobodu Čechů a ostatních národů bránit.     

Proč zrovna Realisté?

Mají velmi podobnou vizi, kterou se jim loni ve volbách nepodařilo voličům sdělit a snažím se totéž sdělení provést trochu srozumitelněji.

Jak probíhá senátní kampaň a co plánujete?

Překvapivě lépe, než jsem zpočátku počítal. Mám teď několik velmi pilných a vynalézavých dobrovolníků, a sám do toho dávám hodně času, včetně internetové komunikace a letákových pochůzek a povídání s občany. Baví mě to a beru to taky jako dobrý způsob, jak shodit pár kilo, což by se mně spisovatelským posedáváním u počítače nedařilo. Plánuji více téhož a možná ještě trochu improvizace.    

Jaký máte vztah k volebnímu obvodu?

Už 12 let bydlím v Braníku, jsem tedy jeden z občanů Prahy 4, kterým říkám Pražáci-Čtveráci.

Jaký máte rozpočet na senátní kampaň?

Malý.

Znáte Vaše protikandidáty?

Znám ty dva hlavní s nejvyššími volebními preferencemi, tedy pana Drahoše a paní Sykovou. Teda s paní Sykovou jsem se osobně setkal a několikrát jsem se jí zastal před útoky pana Drahoše a podrazem ČT. Pana Drahoše znám jen z médií a z jeho bizarního billboardu hrozícího jakýmsi „dejme to dohromady“ proti jakýmsi „oni“, kteří se ho údajně „bojí“. Chtěl jsem se s ním setkat před kamerou u Xavera Veselého, ale on to odmítl.

Kdo si myslíte, že se dostane do druhého kola?

To bych nechal na voličích.

Předchozí článekVolební preference říjen 2018 od CVVM, posilují Piráti i ODS
Další článekEva Tylová, kandidátka do Senátu na Praze 12

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here