Jak se nepovedl protestsong k 16. listopadu?

1
2158
protestsong milion chvilek
protestsong milion chvilek

Za několik dní, 16. listopadu 2019 budeme slavit neuvěřitelné výročí 30 let od pádu komunistické totality a nastolení demokracie. Společnost se právě 30 let po tomto výročí nachází v nebývale rozvráceném stavu.

Lidé se dělí na dva tábory. První tábor podporuje prezidenta Zemana a premiéra Babiše, druhý tábor toto úderné duo naopak nesnáší. Lidé dívající se na věc racionálněji v médiích příliš prostoru nedostávají.

Protibabišovské protesty

Spolek Milión chvilek se stal určitou platformou pro část společnosti, která se nedokáže smířit s vládou Andreje Babiše, který má objektivně určité škraloupy. Frustrace této skupiny lidí/části populace začala vrcholit, když se ukázalo, že ani jedna kauza Andreje Babiše takzvaně nepoloží na lopatky.

Kam mají upnout naděje?

Svobodné volby jsou hlavním znakem demokracie, avšak pro tuto část populace zde není skrze volby viditelné východisko. V posledním měření volebních preferencí od Medianu má hnutí ANO přes 30 %, což je ještě o něco málo více než získalo ve volbách před dvěma lety.

Pokud by se nyní konaly volby, tak můžeme s 90% pravděpodobností říci, že Andrej Babiš bude opět premiérem.

Opoziční politická reprezentace se touto optikou zdá jako neschopná, takže se síly mnoha lidí nespokojených s politickými poměry a ještě spíše hlavními politickými reprezentanty upnula k demonstracím a protestům. Poslední demonstrace na Letné dle prvních předpokladů naznačovala, že to bude silný úder do slabin premiéra Babiše.

Nic se neděje. Jedeme dál! Sorry jako!

Konečný důsledek byla jen slabá turbulence volebních preferencí a výborné odtáhnutí pozornosti od problému Andreje Babiše.

16. listopad – Letná vol. 2

16. listopadu se uskuteční druhá protibabišovská demonstrace na Letné. Pokud budeme vycházet z prvního případu, tak se výrazně nic nezmění, i kdyby přišlo půl milionu lidí.

Demonstrace proti Babišovi, Letná 16. listopad

Jako každá velká akce musí mít i tato demonstrace své propagační video. Tentokrát se ho chopil Galen a refrén nazpívala Bára Basiková. Problém tohoto videa je, že ho odsuzují i někteří odpůrci Andreje Babiše jako příliš propagandistické, úsměvné i fatální.

Každopádně toto video stojí za jedno shlédnutí ať už jste na jakékoliv straně barikády a možná ještě zajímavější může být pro ty z nás, kteří se na celou situaci snaží dívat více s odstupem a analyticky.

Předchozí článek30 let od sametové revoluce | Táňa Fischerová
Další článekAktuální volební preference listopad 2019 | České volby

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here