Lucie Groene vstupuje do senátních voleb na Rokycansku s heslem „Spokojený život v bezpečné zemi“

0
4770
Lucie Groene senátní volby ANO
Lucie Groene ANO 2011 Senát

Lucie Groene za hnutí ANO se pokusí ohrozit současnou senátorku na Rokycansku Miladu Emmerovou. Mezi další kandidáty do Senátu na Rokycansku bude patřit například Zdeněk Hess za Piráty či David Redl za SPD.

Prosím o představení paní Groene

Většinu svého pracovního života jsem pracovala jako novinářka v televizi, režisérka a scénáristka. Studovala jsem bohemistiku, politologii, středověkou literaturu a historickou jazykovědu.

Ještě během studia jsem začala pracovat jako šéfredaktorka regionálního zpravodajství pro TV Premiéra (dnes TV Prima) a zahraniční zpravodajka TV Markíza. Byla to tehdy moje první praktická zkušenost se zákulisím politiky. Od té doby mě v tomhle ohledu už asi nic nepřekvapí. 

Jsem ráda, že v mojí práci dnes velmi úspěšně pokračuje i můj syn. Je spolutvůrcem investigativního pořadu Praha vs. prachy a “Kazmovy” One Man Show. Narodila jsem se v Hořovicích na Berounsku, na horní hranici volebního obvodu. V nemocnici, kde se dnes rodí i děti z Rokycan, protože místní porodnice byla utlumena až k jejímu konci.

Je to škoda a je potřeba to řešit. Stejně jako další témata: nekontrolované aktivity pracovních agentur, montovny místo zemědělské půdy a na úkor kvality života místních obyvatel, kriminalitu, stále chybějící infrastrukturu a dopravní obslužnost.

S jakým programem či heslem kandiduje Lucie Groene do Senátu za Rokycansko?

Moje volební téma zní „Spokojený život v bezpečné zemi“. To je podle mě definice toho, co by měl svým občanům zajistit stát. Vedle témat, která jsem již zmínila, mě osobně neuvěřitelně štve chování exekutorů vůči lidem, kteří jsou ve finanční nouzi.

Dluhy se musí platit na celém světě, ale to, co se děje v České republice je, velmi mírně řečeno, hodně za hranou. Chtěla bych iniciovat mimo jiné omezení tzv. fiktivního doručování upomínek. Více informací o mém volebním programu je možné najít na webové stránce luciedosenátu.cz.

Co můžete občanům ČR nabídnout jako senátorka za Rokycansko?

Stala jsem se novinářkou, protože jsem chtěla upozorňovat na problémy. Na situaci lidí, na které často už nikdo nemyslel. Vstup do politiky je asi přirozený vývoj. Nechci jen kritizovat. Chci, aby se konečně věci změnily k lepšímu. Novinář je zvyklý orientovat se ve velmi širokém spektru témat. Musí umět vyhodnotit, co je podstatné.

Především ve zpravodajství. Tam máte jen hodiny na pochopení problému, o kterém jste ještě ráno často nic nevěděl. Senát je dnes plný lékařů, ale na situaci ve zdravotnictví to nic nezměnilo. Podle mě by senátor neměl být součásti systému, který je potřeba zlepšit. Měl by být nezávislý a neměl by se věnovat jiným pracovním aktivitám, než práci v Senátu.

Proč jste si zvolila ke kandidatuře právě hnutí ANO?

Stejně jako já, považuje hnutí ANO za nejvážnější problém ilegální migraci a prakticky neexistující ochranu vnější evropské hranice. Chce zachování naší národní identity a měny. A v neposlední řadě kontrolu státu nad naším nerostným bohatstvím.

Jak probíhá senátní kampaň a co plánujete?

Kampaň teprve začíná. Jsem sama zvědavá, jakým směrem se bude vyvíjet.

Jaký máte vztah k volebnímu obvodu Rokycansko?

Pocházím ze severní části obvodu, Berounska. Rodiče tady vyrůstali, tatínek vystudoval elektrotechnickou fakultu v Plzni. Mimochodem, mám také trochu technické vzdělání. Chtěla jsem studoval gymnázium, ale někdo měl pocit, že strojní průmyslovka je pro mě lepší. Takže jsem odmaturovala v oboru strojírenská technologie.

Měla jsem možnost žít v Německu, v Rakousku, na Slovensku, v Kalifornii a v Michiganu. Když přijedu do Prahy, je to místo, které dobře znám. Když teď jezdím po Plzeňsku, Rokycanském a Berounském okrese, je to pro mě místo, odkud jsem.

Jaký máte rozpočet na kampaň?

Nechci žádné sponzory, kterým bych musela být zavázaná. Kampaň si proto platím sama a část hradí ANO. Nejedná se o žádné vysoké částky.

Znáte Vaše protikandidáty?

Víme o sobě navzájem.

Předchozí článekJan Vondrouš na Litoměřicku cílí v senátní kampani na nevoliče a voliče levice
Další článekRoman Šemík se chystá ke skoku do Senátu

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here