Marian Jurečka se stal novým předsedou a lídrem KDU-ČSL

0
2038
jurečka

KDU-ČSL si volila nového předsedu strany. Stal se jím poměrně očekávaně poslanec a bývalý ministr zemědělství, Marian Jurečka. Za soupeře měl předsedu poslaneckého klubu lidovců Jana Bartoška a delegáta Jana Horníčka.

Marian Jurečka se stal v 38 letech předsedou KDU-ČSL

Jurečka hlasování opanoval s 205 platnými hlasy ze 357. Jan Bartošek získal 142 hlasů. První místopředsedkyní se stala Šárka Jelínková a řadovými místopředsedy Jan Bartošek, Petr Hladík, Ondřej Benešík, a nově také výrazný europoslanec za KDU-ČSL, Tomáš Zdechovský.

Milé sestry, vážení bratři, děkuji vám za tu velkou podporu, velmi si jí vážím a jsem si také vědom toho, jak těžký a zodpovědný úkol a jakou důvěru mi dáváte.

Marian Jurečka

Jurečka by chtěl navázat na minulé období a také by chtěl vyhnat poraženeckého ducha, který se dle něj u lidovců šíří. Nový předseda také vyzval bývalé předsedy strany, aby mu byli nápomocni při vedení strany a vykonávání této funkce.

KDU-ČSL se řadí se současnými volebními preferencemi 5,3 % těsně nad volební klauzuli. Podobně je na tom také STAN a TOP 09. Právě dotazy na možné spojenectví těchto stran směřovaly na Jurečku po zvolení do čela strany. Jurečka se ke spolupráci staví zdrženlivěji a raději by posílil pozice samotné KDU-ČSL.

Ztrácíme se v davu opozice. Lidé nevědí, co říkáme my a co další opoziční strany. Naše dobré návrhy v sociální oblasti i v problematice ochrany vody a půdy se ztrácí v opozičním rybníku. Místo abychom mluvili o našich tématech, o programových prioritách, neustále se spekuluje, jestli půjdeme s tou či onou opoziční stranou. To se musí změnit.

Marian Jurečka

Předchozí článekE-shop na dálniční známky opět ukázal, že stát je nejhorší hospodář!
Další článekVolební preference pro volby do Národní rady 2020

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here