Vít Jedlička o byrokracii EU a kandidatuře do eurovoleb

0
3804
Vít Jedlička - Svobodní EU
Vít Jedlička o EU

Vít Jedlička se proslavil založením Svobodné republiky Liberland, kde do dnešních dní zažádalo o občanství téměř půl miliónu lidí z celého světa. Vít Jedlička založil občanské iniciativy Reformy.cz a Zlatainiciativa.cz. V roce 2019 se stal lídrem pro eurovolby kandidátky Svobodní, Liberland a Radostné Česko – ODEJDEME BEZ PLACENÍ.

Proč by měli voliči v květnových volbách sáhnout právě po kandidátce Svobodní, Liberland a Radostné Česko – ODEJDEME BEZ PLACENÍ ?

Jsme jediná strana, která je ideologicky ukotvena a navíc prosazuje jediné co má v politice význam a to je lidská svoboda. Taky jsme relativně standardní politická strana.

Které tři věci by Vít Jedlička jako europoslanec prosazoval a vyzdvihoval?

Europarlamentu se toho moc ovlivnit nedá. Je to především řečnická platforma. Je to jediný parlament na světě, který nemůže navrhovat zákony, protože na to má monopol Evropská komise. Máme ale pět priorit jako třeba zabránění zavedení eura, které chceme prosazovat. Více na odejdemebezplaceni.cz.

Co se europoslancům za uplynulých 5 let povedlo a co nikoliv?

Naši dva europoslanci systematicky hlasovali proti všemu co snižovalo svobody našich občanů nebo snižovalo suverenitu České republiky. Bohužel to bylo téměř vše o čem se hlasovalo. Každé zasedání parlament schválí téměř 5000 stran nových regulací. Podívejte se na moje interview s Bill Etheridge na YouTube.


Vít Jedlička řeší byrokracii a regulace s britským europoslancem Billem Etheridgem.



Jak vidí Vít Jedlička budoucnost Evropské unie za 10 let? Kam se posune, kam uhne?

Moc bych si přál na rozdíl od lidí, kteří jsou v EU u moci, aby se EU nezměnila v superstát, jak to plánuje Německo a Francie. Naším plánem je se pět let pokoušet o reformu a když se to nepovede, odejít a vstoupit do EFTA.

Jaké tři problémy Evropské unie Vaše kandidátka identifikuje jako nejpalčivější?

Že se místo svobodného pohybu osob, kapitálu a zboží stále více soustředí na sešněrování národních států a převzetí kontroly nad jejich daňovou, zahraniční a monetární politikou.



Jste pro vyšší integraci členských států do EU? Jak se díváte na vizi EU jako federace?

EU je na rozdíl od USA zakládaná na úplně jiných principech. Lidé jako Jefferson budovali USA tak, aby nově vzniklý stát byl úzce zaměřen pouze na bezpečnost, diplomacii a spravedlnost. Dnešní EU v které vládne komunistický duch se snaží regulovat všechny aspekty lidského života. Je to prodloužená ruka různých korporaci, které na nových regulacích vydělávají spoustu peněz. Doporučuji třeba film Žárovky úsporné, ale nebezpečné, který najdete na reformy.cz.

Asi je zbytečné se ptát, jestli preferujete korunu nebo euro?

Koruna. Přijetí eura by znamenalo ručit 350 miliardami korun za krachující státy eurozóny. Navíc bychom se museli vzdát 3600 miliard Kč devizových rezerv.

Jaká společenská či politická oblast je podle Vás v EU přeceňována a kde naopak peníze chybí?

Nejhorší na celé EU je systém dotací, který ničí trh a způsobuje, že se podnikatelé místo inovací soustředí na vyplňování formulářů. Celkově si myslíme, že vše co běžný člověk po EU chce, nabízí existující Evropská společenství volného obchodu.

Jaký mají Svobodní rozpočet kampaně? Čím chcete oslovit voliče, aby si z 39 kandidujících subjektů vybrali právě ten Váš?

3 miliony a máme teď také pěknou kampaň na HITHITU.

Svobodní mají dle předvolebních průzkumů reálnou šanci na jeden mandát v Evropského parlamentu na následující období stejně jako hnutí Hlas.

Předchozí článekRozhovor s Pavlem Teličkou o EU a kandidatuře hnutí HLAS
Další článekDita Charanzová o silném programu pro silné Česko a prioritách pro následující volební období

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here